Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / THYDEN KANATLI HAYVANLARA UÇUŞ İZNİ ÇIKTI

THYDEN KANATLI HAYVANLARA UÇUŞ İZNİ ÇIKTI

THYDEN KANATLI HAYVANLARA UÇUŞ İZNİ ÇIKTI19.12.2011

Kuş gribinden kaynaklı çıkarılan ve risk ortadan kalkmasına rağmen yasağı kaldırılmayan 'kanatlı hayvanlara uçuş izni' yeniden verildi.

Geçen yıl Ocak ayında Fransa'nın Tours kentinde yapılan ve Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu'nun katıldığı Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'ye 13 dünya şampiyonluğu, 9 Gümüş, 6 bronz madalya kazandıran, ancak taşıma mağduriyeti yaşayan kuş severlere THY'den müjdeli haber geldi. Federasyonun başvurusunu Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'na ileten ve olumlu yanıt alan THY, 2007 yılında 'kuş gribi' nedeniyle yasakladığı canlı kanatlı hayvanların uçağa alınmaması kararını kaldırdı. Böylece Ocak 2012'de İspanya'nın Almeria kentinde yapılacak Dünya Şampiyonası'na kanaryaların sorunsuz bir şekilde taşınması sağlanırken, yolda telef olmaları da engellendi.

THY: MUTLULUK DUYUYORUZ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan THY yetkilileri, "Kuş gribi vakaları sebebiyle bildiğiniz üzere uçaklarda kabin veya kargo bölümünde kanatlı hayvan taşımacılığı durdurulmuştu" diyerek gelen talepler üzerine Bakanlığa yazı göndererek başvuruda bulunduklarını belirtti.

Yapılan başvuruya olumlu yanıt aldıklarını söyleyen yetkililer, "Ortaklığımızda kaynatlı hayvan taşımacılığıyla ilgili süreçler tamamlanmış olup kanatlı hayvanların bundan sonra daha güvenli ve daha hızlı taşınmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Ulasim Online

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr