Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BARSELONA LİMANI TÜRK FİRMALARA TANITILDI

BARSELONA LİMANI TÜRK FİRMALARA TANITILDI

BARSELONA LİMANI TÜRK FİRMALARA TANITILDI13.12.2011

Barselona Limanı, Barselona Ticaret Odası işbirliğiyle 21-24 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul Ceylan Intercontinental Oteli'nde tanıtıldı.

Türkiye ile İspanya arasındaki ticaretin yüzde 25'inin gerçekleştirildiği Barselona Limanı, Türk lojistikçileri açısından büyük önem taşıyor. 

Barselona Limanı'nın Türkiye'de tanıtım organizasyonu düzenlenmesinde etkin rol oynayan UTİKAD’ın düzenleyici partner olarak yer aldığı etkinlikte, yaklaşık 50 İspanyol katılımcı ve 100 Türk katılımcı, ticari ilişki ve işbirliklerini geliştirme imkanı buldu.

Etkinliğin açılış konuşmaları Barselona Limanı Başkanı Sixte Cambra, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, Barselona Ticaret Odası Uluslararası İlişkiler Başkanı Josep M. Cervera, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şekip Avdagiç ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak tarafından yapıldı.  Açılış konuşmalarının sonrasında tanıtım sunumlarıyla devam eden toplantı çerçevesinde, Türk katılımcılar yeni işbirlikleri elde edebilmek amacıyla İspanyol firmalarıyla birebir görüşme imkanına da sahip oldular. 

Toplantı çerçevesinde “Kısa Mesafeli Deniz Yolu Taşımacılığı – SSS Short Sea Shipping” konulu teknik bir oturum da  gerçekleştirildi. Bu oturumda tanıtımı yapılan ve 4 gün boyunca seyir halindeki bir gemide gerçekleştirilen SSS Eğitimleri’ne, Türk firmalarından da katılım sağlanabilmesi amacıyla UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ve Barselona Limanı Başkanı Sixte Cambra arasında temsili bir mutabakat imzalandı. Bu yeni uygulamayla, isteyen Türk katılımcılar da Short Sea Shipping eğitimlerine katılabilecek. UTİKAD önümüzdeki dönemde üyelerinin bu eğitimlere katılımını organize edecek.

Barselona Liman Etkinliği’nin diğer bir önemli sonucu da, İspanya’da ve Barselona liman bölgesinde hayata geçirilmiş “iyi lojistik” uygulamaları hakkında iki ülke arasında bilgi paylaşımına katkı sağlayacak bir anlaşma imzalanması oldu. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ile “Barselona Taşıma İşleri Organizatörleri Derneği – Freight Forwarders Association ATEIA Barcelona” Başkanı Mariano F. Fernandez, her iki dernek arasında ilişkilerin geliştirilmesi, ortak gelişim projeleri üretilmesi, Türk limanları ile Barselona Limanı arasındaki ticaret hacminin ve mal akış hızlarının artışına katkı sağlayacak bilgi paylaşımı faaliyetlerinin düzenlenmesi konusunda yazılı bir anlaşma imzaladı. UTİKAD bu anlaşmayla, proje ortağı İspanya ile T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen ve 12 Aralık 2012’de açılış toplantısı yapılan “Türkiye’de İntermodal Taşımacılığın Güçlendirilmesi AB Eşleştirme Projesi”ne de katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Yoğun ilgiyle gerçekleşen organizasyon ve imzalanan anlaşmalarla beraber, Türkiye ile İspanya arasındaki ticaretin artması ve yeni iş birliklerinin kurulması bekleniyor.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr