Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EN YÜKSEK KATMA DEĞERLİ HİZMETİ BİZ VERİYORUZ

EN YÜKSEK KATMA DEĞERLİ HİZMETİ BİZ VERİYORUZ

EN YÜKSEK KATMA DEĞERLİ HİZMETİ BİZ VERİYORUZ13.12.2011

Gefco Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Zafer Özkök, firmanın kuruluşundan bu yana içinde bulunduğu yapı itibariyle katma değeri yüksek ürünler taşıdığını kaydetti. Türkiye’de en yüksek katma değerli ürünü Gefco’nun taşıdığını ifade eden Özkök, genelde araç otomotiv yan sanayi ürünlerini taşıdıklarını, bu ürünlerin çeşitli merkezlerde dağıtım ve sevkiyatının gerçekleştiği söyledi. Özkök,  “Üç tane bitmiş araç lojistiğiyle ilgili, İzmit Köseköy’de, Bursa’da Tofaş Fabrikası’nın ve Karsan Otomotiv Fabrikası’nın içerisinde merkezimiz var. Bursa’dakileri fabrikaların önünden son kontrollerini yapıp teslim alıyoruz. İzmit’teki ise daha çok ithal araçların taşımasını yaptığımız bir merkez. Bu merkezde araçların bayiye gönderilmeden önceki son kontrolleri yapılıyor. Burada gidecek bölgelere göre araçlar, gümrüklü alanımızdan geçerek dağılıyor. Hangi müşterimizin aracıysa onu yazılımına entegre bir yazılımla firmanın dağıtım ağına dahil edebiliyoruz” diye konuştu.

İlk önce Peugeot ile başladı

Fransız PSA Holding bünyesinde bulunan Gefco Lojistik, 2002 senesinde Türkiye pazarına kendi grubunda yer alan Peugeot marka araçların taşımasını yapmak üzere kurulan bir firma. Yıllık cirosu 4 milyar Euro’yu bulan firmanın Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Zafer Özkök, Avrupa’da kendi alanında ilk 10 firma içerisinde yer alan firmanın, Türkiye ayağında yaptığı cironun yüzde 35’ini grup şirketlerinin taşımasından elde ettiğini kaydetti. Özkök, “Bizde iki grup var; Birincisi kapasitemizin yüzde 50’sini oluşturan, tekerlikli yani bitmiş olarak transfer edilen araçlar, diğeriyse öteki 50’yi oluşturan uluslararası taşımacılık, yurtiçi karayolu ve Hava-deniz kargo taşımacılığı, lojistik depo hizmetleri, gümrükleme ve geri dönüşümlü kutu hizmetleri olarak sıralanabilir” şeklinde konuştu.

“Erbil’de şube açtık”

Bu sene Mersin’de bir şube açtıklarını söyleyen Özkök, orada ikinci etapta bir depo yatırımı düşündüklerini kaydetti. Bu şubeyi açmalarının sebebinin Ortadoğu’ya yönelme planlarından kaynaklandığını ifade eden Zafer Özkök  “Bu yıl içerisinde Kuzey Irak’ta Erbil ve Suriye’de bir şube açma planımız var. Türkiye şubesi Orta Doğu’da Suriye Irak, İran ve Ürdün’ü kapsayan ülkelerden sorumlu hale geldi. Bu ülkelerin dışında, Türkmenistan da dahil olmak üzere Türki Cumhuriyetler’deki gelişiminden de sorumluyuz. Özellikle Erbil’i seçmemizin sebebi, güvenli olan bir bölgede olmasıydı. Irak’ın diğer bölgelerine, Bağdat ve Basra gibi, bir giriş kapısı konumda olmasıydı” ifadelerini kullandı.

Mersin’den Ortadoğu’ya açılacak

Bizim Mersin’deki şubeyi açmamızın sebeplerinden biride Avrupa’dan Orta Doğu’ya olan taşımalarda genelde Mersin Limanı’nın kullanılıyor olmasıydı diyen Özkök, firma olarak bunu bir ürün şeklinde sunduklarını ve diğer ülke şubelerine arz ettiklerini kaydetti. Özkök, “Biz buradan sorumluyuz dedik. Gelin burayı geliştirelim. Orası üzerinden limanda aktarma işlemlerini yaptıktan sonra oradan TIR’larla Erbil’e taşımak istiyoruz. Açtığımız her ülke şubesinde bir tane, bulunduğu ülkenin dilini anadili olarak konuşan bir çalışan istihdam etmek ediyoruz. Ama şimdilik Erbil’de sadece bir ofis olarak yer alıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ekonomi Ajandası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr