Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / PENDİK/KÖSTENCE RO-RO HATTI YENİDEN SEFER ALACAK

PENDİK/KÖSTENCE RO-RO HATTI YENİDEN SEFER ALACAK

PENDİK/KÖSTENCE RO-RO HATTI YENİDEN SEFER ALACAK05.12.2011

Pendik/Köstence Ro-Ro Hattı 9 Aralık 2011’de yeniden sefer alacak. U.N Ro-Ro’nun bir süre önce durdurduğu hattın açılışını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yapacak.

U.N Ro-Ro’nun 19 Kasım 2011 Cumartesi günü başlatmış olduğu “Pendik – Köstence” seferleri, İstanbul Boğazı geçişindeki sıkıntılar ve Türkiye’den Romanya’ya giden araçların gümrük sorunları nedeniyle  geçici olarak durdurulmuştu. Bahsi geçen sorunlarla ilgili olarak yapılan görüşmeler akabinde, Pendik-Köstence Ro-Ro seferleri 9 Aralık 2011’de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımı ile yapılacak açılış töreni ile tekrar başlayacak.

Sefer programı, Pendik’den Köstence’ye her  Çarşamba, Cuma ve Pazar akşamı, Köstence’den Pendik’e ise her Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi akşamı yapılacak. Köstence hattının açılışı münasebetiyle yapılan her üç aracına bir bedava gidiş-dönüş bileti  uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek. Navlun ücretlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. U.N Ro-Ro’nun uygulamakta olduğu ciro prim sistemi ve online biletleme ve rezervasyon sistemleri, Romanya hattı için de geçerli olacak.  


              Komple Ünite                      gidiş-dönüş :   875.- €     FIOS
              Kamyon – Römork              gidiş-dönüş :   975.- €     FIOS
              Yarı römork                          gidiş-dönüş :  725.- €     FIOS
 
Romanya’ya giden araçların transit gümrük sorunu yaşamamaları için Köstence gümrüğünden edininlen bilgilere göre, taşımalarda önemle dikkat edilmesi istenilen ve daha önce müşterilerine sirküle ettiği konulara ek hususlar, gümrük ve manifesto beyanlarda groupage kelimesi yerine general cargo ibaresinin kullanılması ve yapılan taşıma ile alakalı olan proforma fatura orijinali veya fotokopisinin ilgili taşıma evraklarına eklenmesi gerekmekte. Daha önce olduğu gibi araçların LRN numaralarını UNDnet sisteminden alması ve gemiye biniş öncesinde Pendik gemi acentesine bildirilmesi ve manifestoya işlenmesi gerekmekte.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr