Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / TRANSİT TAŞIMALARDA SURİYE OLMAZSA IRAK KAPISI AÇILACAK

TRANSİT TAŞIMALARDA SURİYE OLMAZSA IRAK KAPISI AÇILACAK

TRANSİT TAŞIMALARDA SURİYE OLMAZSA IRAK KAPISI AÇILACAK 29.11.2011

Arap Birliği Suriye'ye ekonomik yaptırımlar için biraraya gelirken, Türkiye de kendi atacağı adımlar üzerinde yoğunlaşıyor. 6 bakan mini bir zirve yaparak Türkiye'nin atacağı adımları tartıştı.

İlgili 6 bakanın üzerinde çalıştığı Türkiye'nin yaptırımları listesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak, ardından kamuoyuna açıklanacak.

Son olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da ''Suriye ile şartların ağırlaşması durumunda transit taşımaları, yeni kapılar açılmak suretiyle Irak üzerinden yapmayı planlıyoruz" dedi.

 Bakan Yıldırım, Arap Birliği tarafından Suriye'ye karşı alınan ambargo kararının henüz tam olarak hayata geçmediğini ifade ederek, “Türkiye bazı bakımlardan bu çalışmaya destek veriyor. Ama bizim prensibimiz uygulanacak kısıtlamaların hiçbir zaman Suriye halkının mağduriyetine sebep olmaması. Buna azami dikkat gösteriyoruz, bütün çalışmaları bu çerçevede ele alıyoruz. Hiçbir zaman oradaki insanların ve iki ülke arasındaki ticaretin zarar görmesini tercih etmeyiz” diye konuştu.

Suriye ile şartların ağırlaşması durumunda ticaretin Irak üzerinden yapılacağını anlatan Yıldırım, “Transit taşımaları, yeni kapılar açılmak suretiyle Irak üzerinden yapmayı planlıyoruz” dedi.

Suriye'ye ambargo uygulanması durumunda ticaretin Mısır üzerinden Ro-Ro seferleriyle yapılması konusunda Bakan Yıldırım, Mersin-İskenderiye arasında Ro-Ro hattı kurulmasının Suriye krizi olmadan önce gündemde olduğunu ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Özel sektör tarafından kurulacak bu hattın, Mısır ile Türkiye tarafından desteklendiğini anlatan Yıldırım, “Hiçbir zaman Suriye'deki taşımalara alternatif olacak bir proje değil” dedi.

Lojistik haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr