Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD 28. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

UTİKAD 28. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

UTİKAD 28. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI25.11.2011

UTİKAD’ın 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı 24 Kasım 2011 Perşembe günü İstanbul Novotel 'de yapıldı.

28. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na çok sayıda üye ve davetlinin yanı sıra, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Ulaştırma 1. Bölge Müdürü Sayın Hamza Demirdelen, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Sayın Tevfik Usta da katıldı.

UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’un açılışını yaptığı toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı ve Genel Kurul Divan Başkanı ve üyelerinin seçimi ile devam etti. Genel Kurul Divan Başkanlığını Globelink Ünimar Lojistik temsilcisi Cihan Yusufi yaparken, Divan Başkan Vekilliğine Planet Uluslararası Taşımacılık ve Dış Ticaret temsilcisi Mehmet Ali Emekli ve Divan Katipliğine ise JMS Uluslararası Taşımacılık ve Dış Ticaret temsilci Murat Özel seçildi.
Divan Başkanlığına Genel Kurul toplantı tutanağı imzalama yetkisi verilmesinin ardından UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Ulaştırma 1. Bölge Müdürü Sayın Hamza Demirdelen ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Sayın Tevfik Usta açılış konuşmalarını yaptı.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin açılış konuşmasında, öncelikle bugüne dek derneğin yapılanması ve gelişimine yaptıkları katkılar nedeniyle önceki başkanlara, mevcut ve görev almış önceki tüm yönetim kurullarına, çalışma gruplarına ve dernek icra ekibine teşekkür etti. Öğretmenler Günü olması nedeniyle tüm öğretmenlerin ve derneğin yayınladığı kitapları hazırlayan ve dernekteki eğitim çalışmalarını yürüten eğitim danışmanlarının öğretmenler gününü, ardında da FIATA Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş olan Kosta Sandalcı’yı kutladı. Konuşmasında Lojistik sektörünün gelişimine, bakanlıkların yeniden yapılanmasına, Türkiye’de lojistik merkezler kurulması yönündeki altyapı ve mevzuat çalışmalarına değinen Erkeskin, başarılı bir genel kurul gerçekleşmesi dileğiyle konuşmasını tamamladı.

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Ulaştırma 1. Bölge Müdürü Sayın Hamza Demirdelen konuşmasında bakanlığın geçirdiği değişime değinerek; sektörün bugün geldiği durumu belirten istatistiki verilere yer verdi. İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Tevfik Usta ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yeniden yapılanma süreci ve Bakanlığın yeni uygulamaları hakkında bilgiler vererek; UTİKAD’ın İstanbul’da göreve başladığı tarihlerde ilk diyalog kurduğu kurumların başında olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, UTİKAD’ın bir sene boyunca yaptığı tüm faaliyet ve aktivitelerinin yer aldığı Faaliyet Raporunu üyelerle paylaşarak, UTİKAD’ın yeni döneminin getirdiği yenilikleri gözler önüne serdi. Erkeskin, değişimin kaçınılmaz olduğunu ve lojistiğin merkeze oturduğu bir dünyada buna uyabilmek için bütün kurumların değişime ihtiyacı olduğunu belirtti. Erkeskin ayrıca, ‘Burada temsilcileri bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı ile çalışmalarımız sırasında çok iyi ve düzenli diyologlar kurduk, desteklerinden dolayı teker teker hepinize teşekkür ederim’ dedi.

Faaliyet Raporu’nun okunmasının sonrasında, 01 Kasım 2010 - 31 Ekim 2011 tarihleri arası Dernek ve İktisadi İşletme bilanço ve gelir gider tablolarının okunması, görüşülmesi ve onaylanması karara bağlanarak Denetleme Kurulu raporu okundu. Yönetim ve Denetim Kurullarının ayrı ayrı ibralarını takiben ise, dernek ve iktisadi işletmenin 01 Kasım 2011 - 31 Ekim 2012 tarihleri arası tahmini bütçeleri görüşülerek onaylandı.

UTİKAD Yönetim Kurulu tarafından dernek tüzüğünde değişiklik yapılması önerilen maddeler görüşülerek, genel kurulca karara bağlandı.

Genel Kurul Toplantısı sırasında, dernek üyeliklerinde 20. yılını doldurmuş olan üyelere şükran plaketleri UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin tarafından takdim edildi. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu 2010-2011 Öğretim Yılı Birincisi Sibel Can'a UTİKAD’ın geleneksel ödülü olan Ahmet Kartal Başarı Ödülü verildi. 2011 FIATA Genç Forwarder Yarışması Türkiye adayı Duygu Ağca Bağıröz'e ise FIATA tarafından verilen yarışmaya katılım sertifikası ve anı ödülü takdim edildi.

Ödül törenlerinin ardından konuk konuşmacı Av. Ergun Zoga; değişimin ayak seslerinin gittikçe yükseldiği bu dönemde, değişim süreçlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlayacak ‘Yüzyılımızın Gerçeği-Değişim’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Av. Ergun Zoga’nın konuşmasının ardından UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin; sektörde yaşanan ciddi değişikliklerin olduğunu ve sektör temsilcilerinin de bu değişime ayak uydurması gerektiğini vurgulayarak, UTİKAD’ın Değişim Vizyonu’nu paylaştığı bir konuşma yaptı. Erkeskin UTİKAD’ın yeniden yapılanma kapsamındaki en büyük hedefinin ‘derneğimizin lojistikle ilgili her konuda başvurulacak ilk adres haline getirilmesi’ olduğunu, son bir yıl içinde yapılan tüm çalışmaların hep bu bakış açısı altında gerçekleştirildiğini ve önümüzdeki dönem faaliyetlerinin de bu akış açısıyla sürdürüleceğini ifade etti.

Son olarak, Genel Kurul katılımcılarının UTİKAD’dan dilek ve temennilerinin görüşüldüğü toplantı, verilen kokteyl ile sona erdi.

28. Olağan Genel Kurul fotoğrafları için tıklayınız.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr