Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / ARAP BAHARI TÜRKİYEYİ LOJİSTİKTE BÖLGE MERKEZİ YAPACAK

ARAP BAHARI TÜRKİYEYİ LOJİSTİKTE BÖLGE MERKEZİ YAPACAK

ARAP BAHARI TÜRKİYEYİ LOJİSTİKTE BÖLGE MERKEZİ YAPACAK18.11.2011

Arap Baharı'nı yaşayan Ortadoğu'ya Türk işadamlarının ilgisinin arttığını söyleyen UPS Türkiye Ülke Müdürü Michael Harrell, "Türkiye bölge için merkez olabilir" dedi

Türkiye'de 25 yıldır başta tekstil, otomotiv ve makine endüstrisi olmak üzere birçok sektörle çalışan UPS, 2011'de Türkiye'den çevre ülkelere yönelik ticari faaliyetlerde ve gönderilerde artış olduğunu açıkladı. Birlikte çalıştıkları şirketlerin iş hacimlerinden hareketle Türk işadamlarının Ortadoğu ve Orta Asya bölgelerine yaptıkları yatırımların arttığını söyleyen UPS Türkiye Ülke Müdürü Michael Harrell , "Türkiye'nin bölge için merkez olmasının önemi de yükseliyor" dedi. Amerika merkezli UPS'nin faaliyet gösterdiği 220 ülke arasında Türkiye'nin ilk 10'da yer aldığını belirten Harrell, "Türkiye, jeopolitik açıdan çok önemli bir bölgede. Arap Baharı'nı yakından izliyoruz. Bu değişimlerin neler getireceğini tam olarak söylemek şu an için zor olsa da hava ve deniz nakliye işlerinde büyüme olacağını öngörüyoruz. Değişiklikler paralelinde Türkiye'nin ticari ve lojistik açıdan geldiği noktaya göre hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin katkısı önemli "

UPS'nin gözünün her zaman Türkiye pazarında olduğunu dile getiren Harrell, şirketin Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya Bölge Müdürlüğü'nü (Haluk Ündeğer) bir Türk'ün üstlenmesinin de tesadüf olmadığını söyledi. UPS'nin global 3'üncü çeyrek sonuçlarında hisse başına kazancını yüzde 8'lik gelir büyümesiyle yüzde 14 artırdığını belirten Harrell, bu büyümeye Türkiye operasyonunun pozitif ve önemli katkısı olduğunu vurguladı ve ekledi:"Bu yıl UPS Avrupa'nın dağıtım merkezi olan Köln'e de 200 milyon dolarlık yatırım yaptık. Buradaki yatırımlar tüm Avrupa'daki dağıtım ağını etkileyecek."

Kaynak: Sabah

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr