Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / İNGİLİZ LORDLAR KAMARASINDA THYYE ÖDÜL

İNGİLİZ LORDLAR KAMARASINDA THYYE ÖDÜL

İNGİLİZ LORDLAR KAMARASINDA THYYE ÖDÜL11.11.2011

İngiliz Parlamentosunun üst kanadı olan Lordlar Kamarası'nda düzenlenen ödül töreninde, Türk Hava Yolları (THY) üç ödüle layık görüldü.

İngiltere'nin ekonomik ve kültürel hayatına katkı sağlayan Asyalıların kurduğu "Asian Guild" isimli organizasyonun Lordlar Kamarası'nda düzenlediği ödül törenine, Batı Bromwich Lordu Tarsem King ev sahipliği yaptı.

Törene, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok ve eşi Arzu Demirok, THY Pazarlama ve Satış Başkanı Sezgin Sağlam, THY Londra Müdürü Necdet Şark, THY Birmingham Müdürü Mustafa Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende, Hindistan'a hizmetlerinden dolayı THY'ye "2011 Avrupa'nın En İyi Havayolu", THY Genel Müdürü Temel Kotil ile THY Pazarlama ve Satış Başkanı Sezgin Sağlam'a da dostluk ödülleri verildi.

THY, Gatwick'den de uçacak

Sezgin Sağlam, yaptığı açıklamada, THY'nin İngiltere'de Heathrow, Stansted, Birmingham ve Manchester havaalanlarından uçtuğunu, 20 Aralık'tan itibaren de Gatwick Havaalanı'ndan uçmaya başlayacağını söyledi.

Tarihi parlamento binasında ağırlanmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Sağlam, "Bizim için önemli, prestijimizi gösteriyor. THY olarak bu yıl Avrupa'nın en iyi havayolu ödülünü aldığımız için burada da Hindistanlılara ait bir derneğin gecesine katılıyoruz" dedi.

Birmingham'dan Delhi ve Bombay'a uçuşlarının olduğunu ifade eden Sağlam, "Gönlümüzden geçen daha fazla uçuş yapmak. Umarım en yakın zamanda bunu da gerçekleştiririz. Hindistan'da en az 5-6 noktaya her gün sefer yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Lord King ise Birmingham'dan Hindistan'ın kuzeyindeki Amritsar kentine direkt uçuşlar yapılmasını istediklerini ve THY'nin bunu gerçekleştirmesi için Hindistan hükümetine bu konuda ısrar edeceklerini söyledi.

Sadece bir havayolunun Birminham'dan Amritsar'a gittiğini belirten Lord King, THY'nin uçuşlarıyla sosyal ve siyasal bağların artacağını kaydetti.

THY'nin, dünyanın en iyi havayollarından birisi olduğunu dile getiren Lord King, Birmingham-Amritsar uçuşlarının bir an önce başlamasını istediklerini ifade etti.

Kaynak: Ulasim Online

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr