Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / ULUSLARARASI GENÇ FORWARDER YARIŞMASI 2012 BAŞLIYOR

ULUSLARARASI GENÇ FORWARDER YARIŞMASI 2012 BAŞLIYOR

ULUSLARARASI GENÇ FORWARDER YARIŞMASI 2012 BAŞLIYOR04.11.2011

FIATA ve TT Club tarafından düzenlenen ve uluslararası forwarding sektörünün en prestijli ödülleri arasında sayılan "Uluslararası Genç Forwarder Yarışması" yetenekli genç forwarderları ödüllendirmekte ve bu yolla sektöre katkı sağlamaktadır. 

1996 yılından bu yana firmaların bünyesindeki yetenekli genç forwarderlerı ortaya çıkarmak, forwarding sektöründe eğitimi teşvik ederek, sektördeki genç çalışanlarda profesyonelliği daha da geliştirmek ve geleceğin genç yükselen yıldızlarına yatırım yaparak, uluslararası forwarding sektörünün geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla FIATA ve TT CLUB tarafından “ Uluslararası Genç Forwarder Yarışması” düzenlenmektedir.
 
Uluslararası alanda düzenlenen bu yarışmada öncelikli olarak ülkeler kendi adaylarını belirlemektedir. Belirlenen bir konu üzerinde taşıma organizasyon projesi hazırlaması istenen adaylardan bölgesel (Amerika, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu, Asya-Pasifik) birinciler seçilmekte ve bu aşamadan sonra da, dört ayrı bölgeden (Amerika, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu, Asya Pasifik) seçilen 4 adayın FIATA Dünya Kongresi’ne katılması istenerek adayların arasından en başarılı olan kişi “Yılın Uluslararası Genç Forwarderı” ilan edilmektedir.

Forwarding sektöründe en az 2 yıl deneyimli, 18-30 yaş arasındaki genç forwarderlara açık olan yarışmada hazırlanan projeler arasından UTİKAD tarafından seçilen en başarılı proje, Türkiye adayı olarak FIATA'ya gönderilecek ve değerlendirmeler sonucu önce Bölgesel Birinciler daha sonra ise Uluslararası Birinci belirlenecektir.

Uluslararası Genç Forwarder Yarışması’nın Türkiye adayı UTİKAD üye firmalarında faaliyet gösteren genç forwarderlar arasından seçilecektir.
 
1. YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

• UTİKAD üye firmalarından birinde halen çalışıyor olmak,
• Lojistik sektöründe 2 yıl (Tam Gün) çalışma tecrübesine sahip olmak,
• Projenin yazıldığı yıl içerisinde 18 – 30 yaş aralığında olmak,
• Proje hazırlayabilecek düzeyde ileri düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmak,
• En az ön lisans/lisans mezunu olmak,
• Mesleki Yeterliliğe sahip olmak gerekmektedir.

Başvuru için Son Gün 2 Aralık 2011

Yukarıdaki katılım şartlarına sahip olan adaylar ekteki “Aday Bilgi Formunu” doldurarak derneğimize başvuruda bulunmalıdırlar. Başvurular e-posta yoluyla kabul edilecek olup, adaylar tarafından doldurulacak olan “Aday Bilgi Formu” 20 Aralık 2011 tarihine kadar word veya pdf şeklinde info@utikad.org.tr adresine gönderilmelidir.

Aday Bilgi Formu için tıklayınız.

ADAY BELİRLEME VE DEĞERLENDİRME

Derneğimize başvuruda bulunan adaylar, UTİKAD Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği Ön Eleme Komitesi tarafından değerlendirilecek ve seçilen adayın ismi FIATA’ya bildirilecektir.
 
Başarılı olan adaydan belirtilen konu başlığını dikkate alarak, 3 ay içerisinde bir taşıma organizasyon projesi hazırlaması istenecektir. Konu başlığı ile bilgilerin tamamı ve adayın projesini hazırlamasına yönelik diğer bilgiler adayın kendisine bildirilecektir.
 
Taşıma organizasyon projesi, 4000-6000 kelime arasında ve yalnızca İngilizce olarak hazırlanmalıdır. Projeler tek bir Word dokümanı olarak sunulmalı ve 30 Nisan’a kadar mail yoluyla teslim edilmelidir ( Proje 10 megabayttan büyükse daha sonra bildirilecek olan adrese CD-ROM ile gönderilmelidir).
 
Diğer adayları engellememek adına, adaylar yarışmaya sadece bir kez katılabilir.
 
ÖDÜLLER

• UTİKAD’dan Türkiye 1.’sine 1000 TL’lik Hediye çeki,
• FIATA’dan Bölgesel Kazananlara, FIATA Dünya Kongresi 2012’e ücretsiz katılım ile Bölgesel Kazanan Sertifikası ve Ödül Hatırası,
• FIATA Bölgesel Birincilerin Dünya Kongresi’ne katılım masraflarını TT Club ise konaklama masraflarını karşılayacaktır. Ayrıca FIATA Kongre’den dönüş bileti için 1000 $ ödeme yapacaktır.
• International Transport Journal gazetesinin İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden biri için bir yıllık ücretsiz abonelik,
• International Freighting Weekly dergisine bir yıllık ücretsiz abonelik,
• Uluslararası bir sertifika ve kişisel ödül hatırası,
• Ödülü kazananın kendi ülkesinin dışında başka bir ülkenin önemli bir lojistik üssünde; denizyolu taşımacılığı, havayolu taşımacılığı, liman hizmetleri ve denetim işlemleri gibi işleyişlerin incelenebileceği ofislere gezileri kapsayacak bir haftalık ulaştırma altyapısı (çok modlu) üzerine staj,
• TT Club’dan Londra’da ulaştırmanın mevzuat ve sigorta yönlerinin ele alındığı bir haftalık eğitim,
• Adayın uçuş bileti ekonomi sınıfı olup, konaklama ve kahvaltı masrafları ile bazı kişisel harcamalar ödüle dahildir.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr