Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHL, HİNDİSTAN-TÜRKİYE HATTINI GELİŞTİRİYOR

DHL, HİNDİSTAN-TÜRKİYE HATTINI GELİŞTİRİYOR

DHL, HİNDİSTAN-TÜRKİYE HATTINI GELİŞTİRİYOR25.10.2011

Hava kargo taşımacılığında dünya lideri DHL, Hindistandan Türkiyeye direkt ithalat parsiyel konteyner servis uygulamasıyla yine bir yeniliğe imza attı.

Deutsche Post DHL bünyesinde faaliyet gösteren DHL Global Forwarding Taşımacılık A.Ş., hava taşımacılığındaki liderliğinin yanında deniz taşımacılığında da adından söz ettirecek yeni servislerle müşterilerine en iyi hizmeti vermeye devam ediyor.

Deniz yolu konteyner taşımacılığındaki komple/parsiyel hizmetlerinin arasına bir yenisini daha ekleyen DHL Global Forwarding; müşteri beklentileri doğrultusunda ve son dönemlerde Hindistan-Türkiye ticari ilişkilerinin gelişimine paralel olarak Hindistan-Türkiye arasında direkt parsiyel ithalat servis başlattı. Bu bağlamda geçtiğimiz Ağustos ayında, Hindistanın en önemli limanı Nheva Shevadan (Delhiden iç nakliye servisi de vererek) İstanbul Ambarlı Limanına, haftalık çıkışlı olmak üzere parsiyel servis başlatan DHL Global Forwarding; bu hizmetini 18-19 gün gibi bir transit süre ile yerine getirerek, müşterilerinin üretim ve tedarik sürelerinde çok ciddi avantajlar elde etmesine olanak sağladı.
DHL Global Forwarding'in ayrıca Hong Kong aktarmalı tüm Uzak Doğu limanlarından ithalat parsiyel servis hizmeti verdiğini belirten Güney Marmara Bölge Müdürü Önder Tüter, direkt servis olarak ise Busan, Shanghai ve Ningbo Limanlarıyla hizmet verdiklerini söyledi.
Söz konusu parsiyel konteyner servisi yanında, Ambarlı üzerinden Dubai aktarmalı, Ortadoğu ve Hindistana deniz yolu ihracat parsiyel taşımacılık hizmeti verdiklerini dile getiren Önder Tüter, “Bununla birlikte komple konteyner taşımacılığında da önemli bir konuma yükselen DHL Global Forwarding, her geçen gün taşıma kapasitesini ve işlem hacmini arttırmaktadır. Havayolu taşımacılığında liderliğini sürdüren firmamız, Temmuz – 2011, IATA verilerine göre; Türkiyeden yapılan havayolu ihracat kargo taşımacılığı sıralamasında, yüzde 14.40 gibi bir yüzde ile açık ara birinciliğini devam ettirmektedir. Özellikle yüksek hacimli partiler halindeki hava yolu ihracat ve ithalat taşımalarında yakaladığımız avantajlı navlun fiyatları ile, Güney Marmara Bölgesinde de müşterilerimize ayrıcalıklı ve kaliteli hizmet sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Deniz Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr