Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / RO-RO MISIR İLE TÜRKİYE’NİN TİCARETİNİ ARTTIRACAK

RO-RO MISIR İLE TÜRKİYE’NİN TİCARETİNİ ARTTIRACAK

RO-RO MISIR İLE TÜRKİYE’NİN TİCARETİNİ ARTTIRACAK 14.10.2011

Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Selahaldin, İskenderiye ile Mersin arasında gelecek yıl başlayacak ro - ro seferlerinin iki ülke ilişkilerini artıracağını belirtti

Büyükelçi Selahaldin, İskenderiye Valisi Usama Al Fouly ile birlikte Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Büyükelçi Selahaldin, iki ülke halklarının ortak yönleri ve akrabalık ilişkilerinin çok fazla olduğunu dile getirdi.

Mısır'da iş yapan 200'ün üzerindeki firmanın kendilerini ülkelerinde gibi hissettiğini anlatan Selahaldin, gelecek yıl başlatılması planlanan Ro-Ro seferlerinin ise bu işbirliğini daha da artıracağını vurguladı. Ro-Ro seferleri ile İstanbul'da oturan bir kişinin otomobili ile geldiği Mersin'den gemiye binerek Mısır'a gidip piramitleri gezebileceğini anlatan Selahaldin, ilişkileri geliştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İskenderiye Valisi Usama Al Fouly ise Mersin'e geldiğinde kendilerini sanki İskenderiye'den ayrılmamış gibi hissettiğini kaydetti.

Aynı ortamı ve sıcaklığı Mersin'de de bulduğunu ifade eden Fouly, "Ortak kültürümüz, ortak değerlerimiz nedeniyle kardeş şehir anlaşması imzalamak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise Mısır ile karşılıklı ilişkilerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İskenderiye ile Ro-Ro seferlerinin yeni yılda başlayacağını anlatan Güzeloğlu "Bu, ticari ilişkimizi daha da geliştirecek." dedi.

Ziyaret, karşılıklı hediyeleşmenin ardından sonra erdi.

Kaynak: CHA

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr