Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / PTT TEKELİ KALKIYOR

PTT TEKELİ KALKIYOR

PTT TEKELİ KALKIYOR13.10.2011

Posta taşımalarında PTT tekelinin kaldırılmasıyla ilgili bir düzenleme yapıldığını söyleyen PTT Genel Müdürü Osman Tural, “Bana göre de tekel hakkının olmasına gerek yok. Kendi kurumumu rekabete hazırladığımı düşünüyorum” dedi. Tural, hedeflerinin kargo, taşıma ve depolama gibi tüm lojistik hizmetlerini sunabilen bir kurum haline gelmek olduğunu açıkladı.
 
İstanbul Aydın Üniversitesi ve Pegasus işbirliğinde düzenlenen I. Uluslararası Taşımacılık Konferansı’na konuşmacı olarak katılan Osman Tural, PTT’nin hava kargo taşımacılığındaki faaliyetlerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Sunumuna PTT’yi tanıtarak başlayan Tural, PTT’nin 37.560 personeli,  4.250 iş yeri ve 5.786 araçlık filosuyla posta banka ve kargo alanlarında faaliyet gösterdiğini belirtti.

“Hedefimiz kargodan lojistiğe geçmek”

Lojistiğin çok geniş bir kavram olduğunu ve Türkiye’de henüz bu kavramın tanımının yapılamadığını dile getiren Tural, PTT’nin de henüz bir lojistik kurumu olmadığını, PTT’nin kargo hizmeti sunduğunu söyledi. Tural, hedeflerinin kargo, taşıma ve depolama gibi tüm lojistik hizmetlerini bir arada sunabilen bir lojistik kurumu haline gelmek olduğunu söyledi. Tural, “Kargo ve kurye lojistik değil. Yalnızca benim yaptığım işi yapıp ismini lojistik şirketi olarak adlandıranlar da var, 3-5 adamla çalışıp yine lojistik işini yaptığını iddia edenler de. Türkiye’de lojistik kavramının tanımı yapılmalı” diye konuştu.

Kaynak: Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr