Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BAKAN YILDIRIM: ULAŞIMDA DEVRİM YAPTIK

BAKAN YILDIRIM: ULAŞIMDA DEVRİM YAPTIK

BAKAN YILDIRIM: ULAŞIMDA DEVRİM YAPTIK03.10.2011

Yıldırım, hava, kara ve deniz yolları ulaşımında devrim yaptıklarını, ülkeyi duble yollarla donattıklarını, Ankara, Eskişehir, ve Konya'dan sonra Ankara- Sivas arasında da hızlı tren için çalışıldığını söyledi.   
  
Bakan Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, hızlı tren projesinde Eskişehir- İstanbul arasındaki bölümün yapılmasının, tekere çomak sokmak isteyen yüzünden 3 yıl geciktiğini kaydetti. Ankara- Sivas arasında hızlı tren projesinin temelini attıklarını anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu proje 4'üncü Avrupa Ulaşım Koridoru'nun devamını teşkil ediyor. Aynı zamanda bu proje kapsamında hızlı tren Yerköy'e 30 kilometre kala Yozgat'a ayrılarak şehir merkezinden Sivas'a devam edecek. Böylece Ankara- Yozgat arası 1, 5 saate inecek. Ayrıca Yerköy üzerinden başka bir hızlı tren hattı ise Kayseri'ye kadar uzanacak. Böylece Ankara-Kayseri arası da 2 saate inecek."

Ankara İzmir arasında hızlı tren projesinin de şu anda Polatlı- Afyonkarahisar bölümünün ihaleye çıkarılacağını, 'Yolları böldük, insanları birleştirdik' sloganı ile çalışmaların hızla devam ettiğini açıklayan Bakan Yıldırım, "Ülkemizi duble yollarla donattık, 'hayal' diyenler mahcup oldu. Cumhuriyetimizin 100. yılı için hazırlandığımız 2023 yılına kadar inşallah 19 bin kilometre daha duble yol yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Hava yolu halkın yolu oldu

Hava yollarını da halkın yolları haline getirdiklerini ifade eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"2002 yılında tek işletmeci 2 merkezden 25 noktaya uçuyordu. 9 yıl içinde 15 milyon vatandaşımız uçak ile tanıştı, 7 havayolu şirketi şimdi 7 merkezden 46 noktaya uçuyor. Yurt dışı uçuşlarımız da 60 noktadan 171 noktaya çıktı. Havaalanlarına ulaşımı kolaylaştırdık, atıl durumdaki bir çok havaalanının aktif hale gelmesini sağladık. Ordu-Giresun Havalimanı'nın yanı sıra Kütahya, Uşak, Afyon'a hizmet verecek olan Zafer Havaalanı ve Mersin'de faaliyete geçecek olan Çukurova Bölgesel Havaalanı proje çalışmaları sürüyor. Havayolları şirketlerinin rekabet halinde olması, vatandaşların havayolunu tercih nedeni oluyor. Hava yolu halkın yolu oldu."

Denizciliğe can verdik

Yıllarca izlenen yanlış politikalar sonunda denizciliğin gerilediğini öne süren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Belli başlı 2 tersane dışında hiç bir hizmetin yapılmadığı denizcilik sektörünü Yap-İşlet-Devret uygulaması ve teşviklerle tersane sayısı 37'den 71'e çıkardık. 55 tane daha tersane yatırımımız var. Gemi inşaatında ülkemizi 23'üncü sıradan 6'ncı sıraya yükselttik" dedi.

Bakan Yıldırım, denizcilikte bürokrasiyi azaltarak akaryakıtta Ötv’nin kaldırıldığını, ticaret ve turizmin geliştirilmesi için yeni liman ve yat limanlarının yanı sıra Tekirdağ, Marmara Ereğlisi'nde, Ulusal Acil Müdahale Merkezi ve Antalya Konyaalıtı'nda Bölgesel Acil müdahale ve Eğitim Koordinasyon Merkezi'nin yapım çalışmalarına başlandığını belirtti.

Kaynak: Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr