Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / KÖRFEZ KÖPRÜSÜ İNŞAATINA BAŞLANIYOR

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ İNŞAATINA BAŞLANIYOR

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ İNŞAATINA BAŞLANIYOR03.10.2011

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, İzmit Körfezi’nin Dilburnu ile Karamürsel Hersek arasında yapılacak olan ’Körfez Köprüsü’nün ayaklarının inşaatına yılbaşında başlanacağını söyledi.
 
Körfez İlçesi Sahil Yolu üzerinde bulunan Kocaeli Liman Başkanlığı Hizmet Binası ve Gemi Adamları On-line Sınav Merkezi’nin açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmit Körfezi’nin Dilburnu ile Karamürsel Hersek arasında yapılacak olan ’Körfez Köprüsü’nün ayaklarının inşaatına yılbaşında başlanacağını söyledi.

İzmit Körfezi’nin Dilburnu ile Karamürsel Hersek arasında yaptırılacak olan Körfez Köprüsüyle ilgili köprü ayaklarının yapımına yılbaşında başlanacağını söyleyen Bakan Binali Yıldırım, "İstanbul Hersek burnudan geçecek köprünün ihalesi yapıldı. Yılbaşında da köprü ayaklarının fiilen yapımına başlanıyor. Dünyanın ikinci büyük köprüsü. İlk etapta Kuzey bağlantıları yapılacak. Orhangazi ve Bursa çevre yoluna bağlanacak. Bunu muhtemelen 2 buçuk senede bitirmiş olacağız. Yine aynı şekilde 3’ncü boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolu bir anlamda Kocaeli’de dağın arkasından geçireceğiz. Asıl bu şehri rahatlatacak yol budur. Bunu tabi İzmir yoluna da bağlayacağız. Dolayısıyla Kocaeli Doğu, Batı, Kuzey ve Güney’den tam bir çevre yoluna bir trafik akışına sahip olacak" dedi.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr