Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / AFRİKAYA RO-RO MÜJDESİ HEYECAN YARATTI

AFRİKAYA RO-RO MÜJDESİ HEYECAN YARATTI

AFRİKAYA RO-RO MÜJDESİ HEYECAN YARATTI22.09.2011

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları Kuzey Afrika gezisinin ardından 'İnşallah Mısır'la yaptığımız görüşmelerde Mersin-İskenderiye Ro-Ro hatlarını başlatıyoruz' müjdesi, Afrika'ya açılmak isteyen iş dünyasında heyecana neden oldu.

Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Arap ve Afrika ülkeleriyle ilişkilerinde son yıllarda oldukça önemli gelişmeler kaydedildiğini belirtti.

KISA ZAMANDA İYİLEŞME

Ancak 'Arap Baharı' diye adlandırılan sıkıntılı süreç ve Afrika'daki kuraklık nedeniyle ilişkilerin sekteye uğradığını anlatan Mansfield, 'Gelinen noktaya baktığımızda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan geziler oldukça verimli geçti. Çünkü ikili ilişkilerin sadece ekonomik gelişmelerle sınırlı kalmayacağını ve dostane bir yapıya sahip olduğumuzu herkese göstermiş olduk. Bunun sonucunda da iyileşmeler kısa zamanda kendini göstermeye başlayacak' dedi.

MISIR VE TÜRKİYE BAŞARABİLİR

Mansfield, şöyle devam etti:

"Mısır ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 5 yıl önce 60 milyon dolardı. 36 ay önce göreve başladığımda 800 milyon dolar olan bu rakam bugün 3.4 milyar dolar çıktı. 2011 yıl sonu hedefimiz ise 5 milyar dolar. Dünya oyuncusu olan Mısır ve Türkiye'nin bu hedefi başarabileceğine inancımız tamdır. Vize kolaylığı, ticaretin Mısır ve Türk bankaları üzerinden yapılması en önemlisi de karşılıklı Ro-Ro seferlerinin başlaması ile ilişkiler önemli ölçüde gelişecektir."

Kaynak: Deniz Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr