Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / SİVİL HAVACILIKTA GÜNEY AMERİKA AÇILIMI: VENEZUELA VE PERU İLE HAVACILIK ANLAŞMASI İMZALANDI

SİVİL HAVACILIKTA GÜNEY AMERİKA AÇILIMI: VENEZUELA VE PERU İLE HAVACILIK ANLAŞMASI İMZALANDI

SİVİL HAVACILIKTA GÜNEY AMERİKA AÇILIMI: VENEZUELA VE PERU İLE HAVACILIK ANLAŞMASI İMZALANDI15.09.2011

Ülkemizin yurt dışı uçuş ağının geliştirilmesi amacıyla ikili havacılık müzakerelerini yürüten Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Venezuela ve Peru olmak üzere iki Güney Amerika ülkesi ile daha anlaşma sağlamıştır. 
 
Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ başkanlığında Güney Amerika'ya giden sivil havacılık yetkilileri, Venezuela ve Peru yetkili makamları ile yaptıkları müzakereler sonunda bu ülkeler ile karşılıklı uçuşların başlatılmasına imkan tanıyacak İkili Hava Ulaştırma Anlaşması'na imza attı. 
 
Venezuela'nın başkenti Karakas'ta düzenlenen müzakere sonunda imzalanan anlaşmaya göre, her iki ülkenin havayolu taşıyıcıları Türkiye-Venezuela arasında haftalık 7 frekans yolcu ve 7 frekans kargo seferleri düzenleyebilecek.
 
Peru'nun başkenti Lima'da imzalanan anlaşmaya göre de, Türkiye-Peru arasında haftalık 7 frekans yolcu ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın kargo seferleri düzenlenmesine imkan sağlandı. SHGM'nin imzalamış olduğu bu anlaşmalar doğrultusunda, Türk ve bu ülkelere ait havayolu işletmeleri belirlenen frekanslarda karşılıklı uçuş gerçekleştirebilecek.
 
2011 yılı içinde Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya ile de ikili havacılık anlaşması imzalayan Türkiye'nin Arjantin ve Brezilya da dahil olmak üzere beş Güney Amerika ülkesi ile anlaşması bulunuyor.
 
Türk sivil havacılık sektöründe son yıllarda yaşanan gelişmeler ve uçak filosundaki büyümeye paralel olarak Türkiye'nin yurt dışı uçuş ağı da hızla gelişiyor. Yeni imzalanan anlaşmalar ile birlikte Türkiye'nin ikili havacılık anlaşması yaptığı ülke sayısı 117'ye ulaşmıştır.
Kaynak: SHGM

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr