Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRÜ BİLAL EKŞİ, ECAC YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRÜ BİLAL EKŞİ, ECAC YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRÜ BİLAL EKŞİ, ECAC YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ12.09.2011

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı'nın (ECAC) 01-05 Eylül 2011 tarihleri arasında İtalya'nın Sicilya adasında gerçekleştirilen 60ıncı Genel Müdürler özel toplantısında, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ECAC Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı'nın (ECAC) ileriye dönük faaliyetlerini yönlendirmek ve önceliklerini belirlemeye yardımcı olacak bir dizi stratejik müzakerelerin gerçekleştirildiği toplantıda önümüzdeki 3 yıllık süre için (2013-2015) ECAC'ın iş programı ve bütçesi de kabul edildi. Ülkemizi temsilen Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın'ın katıldığı toplantıda ECAC Yönetim Kurulu üyeliği için yapılan seçimde Sivil Havacılık Genel Müdürü Sayın Ekşi yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Genel Müdür Ekşi  " Sayın Bakanımızın önderliğinde, Avrupa Sivil Havacılığında daha önceki dönemlerde de önemli görevler üstlenen Sivil Havacılığımız dünya havacılığında söz sahibi olmaya devam edecektir. Bu artan ivmemizle sivil havacılık alanındaki 2023 hedeflerimize adım adım ilerliyoruz." diye konuştu.

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC), 44 üye ülkeden oluşup, yönetiminde 11 üye ülke yer almaktadır. Avrupa Birliği ile özel anlaşmaları bulunan İsviçre ve Norveç dışında, Avrupa Birliğine üye olmayan ülkeleri temsilen ECAC yönetimine tekrar seçilen ülkemiz, Pan-Avrupa yaklaşımının geliştirilmesinde, Merkezi ve Doğu Avrupa Ülkeleri ile daha ileri düzeyde işbirliği sağlamak amacıyla bu önemli görevi başarıyla sürdürmeye devam edecektir.

Kaynak: SHGM

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr