Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / YURTİÇİ LOJİSTİK, PALETLİ PARSİYEL TAŞIMACILIKLA HEDEFLERİNİ BÜYÜTTÜ

YURTİÇİ LOJİSTİK, PALETLİ PARSİYEL TAŞIMACILIKLA HEDEFLERİNİ BÜYÜTTÜ

YURTİÇİ LOJİSTİK, PALETLİ PARSİYEL TAŞIMACILIKLA HEDEFLERİNİ BÜYÜTTÜ09.09.2011

Arıkanlı Holding Taşıma Grubu çatısı altında entegre lojistik hizmetleri sunan Yurtiçi Lojistik, müşterilerinin iş yapma süreçlerini hızlandıracak yeni çözümlerle pazardaki hedeflerini büyütüyor. İlk olarak bu yıl hizmete aldıkları paletli parsiyel hizmetleriyle önemli bir başarı elde ettiklerinin altını çizen Yurtiçi Lojistik Genel Müdürü Murat İnce, yeni yatırımların devam edeceği bilgisini veriyor. Konuyla ilgili değerlendirmeleri Murat İnce’den öğreniyoruz.

Sizi yakından tanıyabilir miyiz?

Profesyonel iş hayatıma ilk olarak lojistik sektörüyle başladım. Danzas ve DHL’in Türkiye ofisinde çeşitli yönetim kademelerinde yer aldım. Ocak 2009’da DHL’in bölge ofisine geçtim ve DHL Global Forwarding’deEmerging Markets (EMA - Afrika ve Orta Doğu) Bölge Yöneticisi olarak çalıştım. 1 Ocak 2011 tarihinden bu yana entegre lojistik hizmetler ve tedarik zinciri çözümleri sunan Yurtiçi Lojistik’e genel müdür olarak görev yapıyorum.

Bu kısa zaman zarfında Yurtiçi Lojistik’te neler değişti?

Yurtiçi Lojistik olarak öncelikli amacımız tüm müşterilerimize en iyi hizmeti sunabilmektir. Bu amaç doğrultusunda tüm ekiple birlikte karar verdiğimiz şekilde en önemli değişikliği satış departmanımızda gerçekleştirdik. 2011 yılı itibarı ile sektörel satışa geçtik. Her bir satış yöneticimizin baktığı farklı sektörler oluştu. Bu yapı Yurtiçi Lojistik’e orta ve uzun vadede uzmanlaşma sağlayacak. Bir sonraki adım olarak depolarımız bazında operasyonda da sektörleşmeye gideceğiz.

Yurtiçi Lojistik’in daha çok kargo hizmetleriyle anılıyor olması bir handikap mı sizce?

Yurtiçi Kargo şirketi, taşıma grubumuzun 1982’de kurulmuş olan amiral gemisidir. Yurtiçi Lojistik şirketi ise lojistiğin her alanında faaliyet gösteren, bunu gerçekleştirirken de grubun 29 senelik tecrübe ve güvenilirliği müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmemizde fayda sağlamaktadır. Kısaca Yurtiçi Taşıma grubu içerisinde oluşan bu sinerjiyi avantaj olarak değerlendiriyoruz.

Son dönemde önemli yatırımları hayata geçirdiniz. Devamı gelecek mi?

Evet, son olarak Tuzla’da 5 bin metrekarelik yeni bir lojistik merkezini hizmete açtık. Mevcut bölgedeki artan iş hacmi doğrultusunda bu yatırımı gerçekleştirdik. Bu depomuz A sınıfı bir depo olarak hizmet veriyor.

Tuzla Lojistik Merkezi’nde raflı depolama hizmeti ile birlikte online ve realtime stok takibi, envanter yönetimi, çapraz yükleme, barkodlama, etiketleme, paketleme, kalite kontrol gibi tüm katma değerli hizmetler de sunuluyor.

Yatırım olmadan para kazanılamayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla yeni yatırımlarımız olacak elbette.

Şu anda Türkiye’de kaç deponuz var?

Yurtiçi Lojistik’in Türkiye’de müşterilerine ortak kullanımlı depolama ve katma değerli hizmetler sağladığı toplam 13 adet lojistik merkezi bulunuyor. Yaklaşık olarak 40 bin metrekareden fazla alana sahibiz.

Yeni yatırımlar olacak mı?

İstanbul’da özellikle Avrupa Yakası’nda yatırıma gitmek istiyoruz. 3 depo alanımızı 2’ye indirdik. Kısa vadede bu depolarımızı tek bir lokasyona kaydırma planımız var. Biz şuna inanıyoruz. Çok fazla lokasyonda olmak belki avantaj olarak gözüküyor ama optimizasyon noktasında sıkıntı yaratabiliyor. Hizmet standardını etkileyebiliyor, operasyonel aksaklıklara neden olabiliyor. Bu sebeple 2012 başında Avrupa yakasında tüm hizmetleri entegre sunabileceğimiz büyük bir depolama alanını hizmete açacağız.

Ayrıca gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve değişken Pazar ihtiyaçlarına göre en iyi hizmeti verebilmek için çok önem verdiğimiz bilgi işlem altyapısı anlamında da 2012 ‘de yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

Lojistik sektörü depolama alanında İstanbul’un dışındaki alanlara geçmeye başladı. Yurtiçi Lojistik’te durum nasıl?

Yurtiçi Lojistik sadece İstanbul’da operasyon yapan bir lojistik firması değil. Trabzon’da 2 bin metrekarelik özmal depomuz var. Tüm Karadeniz, Samsun’dan Erzurum’a kadar hizmet verebilecek altyapısı olan bir depo burası. Orası da A sınıfı bir depo. Ayrıca Konya’da ev teslimatı ve bayi teslimatı yaptığımız bir operasyonumuz var. Bunun haricinde Merzifon’da Düzce’de, Samsun’da, Erzurum’da ve Ankara’da depolarımız var. Mesela Ankara’daki depomuz 10 bin metrekare bir depo.

Yurtiçi Lojistik Türkiye’nin birçok noktasında faaliyet gösteriyor. Çok yakında Gaziantep’e bir operasyona başlayacağız.

Yurtiçi Lojistik’in hedeflerinden bahseder misiniz?

2011 yılını yeniden yapılanma ve 2012’ye hazırlık olarak geçirdik. Hem içerideki organizasyon hem de yeni depolarımızla eksiklerimizi tamamlıyoruz.

Rakamsal olarak hedeflerimizi şimdiden aşmış durumdayız. Yurtiçi Lojistik, 2011 Ocak’la 2011 Temmuz arasında yüzde 33 büyüme kaydetti. Yılsonunda bu rakamın yüzde 40’ı bulacağını düşünüyorum. Son bir yılda hem kurumsal olarak kendi içimizde birtakım yenilikler yaptık hem de büyüdük. Bu durum bize ciddi anlamda motivasyon sağladı.

2012 yılında lojistik sektöründe konumlanmak istediğiniz nokta neresi?

Asıl uzmanlaştığımız alan olan yurtiçi dağıtım ve depolama konusunda büyümeyi planlıyoruz. Bu arada piyasaya çok yeni bir ürün sunduk. Paletli parsiyel taşımacılık hizmetimiz bulunuyor. Ankara, İzmir ve Bursa hattını açtık. Bunu 2012’de daha yaygın hale getirmeyi hedefliyoruz.

Hedefimiz 2012’de depolama faaliyetini baz alan ve bunun etrafından diğer lojistik hizmetleri de müşterilerine sunan bir şirket olmak.

Yine uluslararası nakliye yatırım yapmaya istekli olduğumuz bir alan. 2012’de bu hizmetimiz için de agresif büyüme planlarımız var.

Kaynak: Hizmetix