Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARKAS LİNE VE TURKONDAN ORTAK SERVİS

ARKAS LİNE VE TURKONDAN ORTAK SERVİS

ARKAS LİNE VE TURKONDAN ORTAK SERVİS06.09.2011

Arkas Line ve Turkon, Türkiye’den Levant olarak anılan coğrafyadaki Mısır, Lübnan ve Suriye’ye iki gemiyle düzenli servis vermeye başladı.

Arkas Line, Türkiye’den Mısır, Lübnan ve Suriye’ye yaptığı taşımaların kapasitesini artırmak amacıyla Turkon ile aynı hatta gemi işletme konusunda işbirliği yaptı. İki şirket, 1.900 TEU kapasiteli birer gemisiyle sundukları Levant Servisi sayesinde bölgeyle ticaret yapan müşterilere önemli bir hizmet sağlıyor. Sekiz günde bir gerçekleşen servis İzmit (Evyap)-Bursa (Gemlik)-İstanbul (Marport)-İzmir (Alsancak)-İzmir (Aliağa)- Mersin-Damietta-İskenderiye-Beyrut-Lazkiyeİzmit (Evyap) rotasını izliyor.

Türkiye’den Lübnan’a demir-çelik, makine, cihaz ve aletler, plastik ve plastikten mamul eşya gibi ihracat yükleri taşınırken; hurda demir çelik, organik-inorganik bileşikler, plastik ve plastikten mamul eşya, ham deri, post ve kösele gibi ürünler de ithal ediliyor. Türkiye’den Suriye’ye ise ağırlıkla ihracat potansiyeli yüksek olan tarım, gıda işleme ve paketleme, tekstil, inşaat ve iş makineleri taşınıyor. Mısır’ın Türkiye’den ihraç ettiği başlıca ürünler; demir, sentetik lif demetleri, petrol ve bitümenli mineralden yağlar, alaşımsız çelikten yarı mamuller, binek otomobilleri, yarış arabası iken ithal edilen ürünlerin başında bakır teller, pirinç, karbon ve pamuk ipliği geliyor.

Kaynak: Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr