Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARKAS, KARADENİZ ROTASYONUNU DEĞİŞTİRİYOR

ARKAS, KARADENİZ ROTASYONUNU DEĞİŞTİRİYOR

ARKAS, KARADENİZ ROTASYONUNU DEĞİŞTİRİYOR15.08.2011

Arkas’ın yaptığı açıklamada, Ağustos ayının girmesiyle birlikte Arkas’ın Doğu Akdeniz – Karadeniz servisi rotasyonunda değişiklik yapacağı ifade edildi. Rotasyondan Lazkiye, Beyrut ve İskenderiye çıkarılırken, Gazimağusa’nın eklendiği belirtildi.

Yenilenmiş rotasyon; Marport – Gemlik – Aliağa – Mersin – Gazimağusa – İzmir – Marport – Novorossiysk – Marport şeklinde olacak. Haftalık olarak gerçekleştirilecek servis, bin 139 TEU kapasiteli Martine A ve Natalia A isimli iki gemi ile çalıştırılacak.

Eylül ayının başlamasıyla Arkas'ın rotasyonda servis veren bin 139 TEU kapasiteli iki geminin dört büyük gemi ile değiştirilebileceği ve servis yoğunluğunun 5 günde bir hale getirilebileceğine dair bir sektör öngörüsü de bulunmakta.

Arkas Rusya şuan ki servis ayarlarının Ağustos ayının sonuna kadar korunacağını Ağustos ayının bitmesiyle birlikte değişim yapmanın mümkün olabileceğini kabul etse de ne tür değişimler olacağına dair ayrıntılı bir açıklama yapmadı.

Ayrıca Arkas, Doğu Akdeniz – Karadeniz/Türkiye servisine Port Said ve Dimyat limanlarının da eklendiğini açıkladı. Servisin yeni Rotasyonu; Evyap – Gemlik – Marport – İzmir – Mersin – Port Said – Dimyat – İskenderiye – Beyrut – Lazkiye – Evyap olarak açıklandı. İki gemisi olan servis, 8 günde bir yapılmakta.

Kaynak: Ulasim Online

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr