Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DEMİRYOLU LOJİSTİK TECRÜBESİNİ HİZMET KALİTESİNE YANSITIYOR

DEMİRYOLU LOJİSTİK TECRÜBESİNİ HİZMET KALİTESİNE YANSITIYOR

DEMİRYOLU LOJİSTİK TECRÜBESİNİ HİZMET KALİTESİNE YANSITIYOR10.08.2011

Demiryolu taşımacılığında profesyonel çözümler sunmak amacıyla hizmet veren Demiryolu Lojistik, yurt içinde ve üçüncü ülkelerde blok trenlerle yük taşımalarını organize ediyor.  Hizmetix Dergisi Ağustos sayısında firmalarının faaliyetleriyle ilgili Genel Müdür Süleyman Yavuz ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Demiryolu Lojistik’in faaliyet alanı hakkında bilgi verir misiniz?

Türk demiryolu sektöründe yaklaşık 50 yıldan bu yana fiilen çalışıyorum. Bunun 42 yılı, TCDD bünyesinde tren işletme hizmetlerini fiilen yürütmekle geçti. 8 yıldan bu yana da masanın özel sektör tarafında, Türk demiryollarının kurumsal yapısını, taşıma potansiyelini, faydalı yönlerini özel sektöre tanıtıyor, bu alanda yatırım yapmak isteyen firmaların plan projelerini hazırlıyor, demiryolu departmanlarının kuruluşuna yardımcı oluyoruz. Ayrıca, yurt içinde ve üçüncü ülkelerde blok trenlerle yük taşımalarını organize ediyoruz.

Genç bir firmayız fakat başarıları planlananın çok üstünde gerçekleşiyor. Bunu, tecrübeli kadromuzun bilimsel, dürüst ve ilkeli çalışmasına borçluyuz. Müşterilerimizi bir iş ortağımız olarak değerlendiriyor, taşıma tekliflerini onlarla birlikte projelendiriyor, en uygun çözümü birlikte buluyoruz. Bu noktaya kadar müşterimize karşılıksız danışmanlık hizmeti veriyoruz. Müşterimiz karar verdikten sonra da operasyona başlıyor ve malı alıcısına teslim edinceye kadar da bilgilendirme irtibatımızı devam ettiriyoruz.

Yurt içinde ve üçüncü ülkelerde hangi hatlarda, hangi taşımaları yapıyorsunuz?

Yurt içinde, blok trenlerle TÜPRAŞ ve OPET’in akaryakıt taşımalarını organize ediyoruz. TÜPRAŞ özelleştikten sonra, genel müdür ve yönetim kadrosu, İzmit, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde üretilen akaryakıt lojistiğinin demiryollarına kaydırılması yönünde çok önemli ve yerinde bir karar aldı. Şirketimizin de danışmanlığı ile 20 seneden beri kullanılmayan rafineri sahasındaki demiryolu iltisak hatları ve dolum - boşaltım tesisleri yenilenerek modernize edildi.

Yurt dışında ise, Türkiye ve Türkiye üzerinden Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’ne blok trenlerle taşıma yapıyoruz. Bu bölge, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra yalnız bizim değil, sanayisi gelişmiş ülkelerin de ilgi odağı haline geldi. Karaya sıkışmış olan bu bölge, başta enerji olmak üzere doğal kaynaklarını Rusya’nın dışındaki yollardan ihraç edilmeye çalışılıyor. Bunun için en uygun çözüm, birinci adım olarak alt yapısı iyi durumda olan demiryolu ile en yakın denizlere varmak, ikinci adım olarak da bu limanlardan deniz aşırı alıcılara ulaşmak.

Bu bölgenin transit trafiği, güneyde demiryolu ile İran üzerinden körfez limanlarına, batıda Karadeniz limanlarından Avrupa ülkelerine gitmek. Şirketimiz, bu transit koridorlar üzerinde bir köprübaşı kurmaya çalışıyor. Türkmenistan Demiryolu Bakanlığı ile 2009 yılında yaptığımız sözleşme ile CIS ülkelerinde kendi adımıza SMGS taşıma kodlarını alarak her türlü transit taşımayı gerçekleştiriyor. Türkmenbaşı, Aşgabat ve Sarakhs’daki uzman ekiplerimizle, Türkmenistan’dan transit olarak Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Afganistan ve Kazakistan’a taşıma yapıyoruz.

Süperlit, Arçelik, Vestel, Şölen, Uğur Derin Dondurucu, Kumtel gibi fabrikaların ürünlerini, çeşitli inşaat malzemelerini ve Avrupa’dan gelen çeşitli elektronik malzeme yüklü konteynerleri taşıyoruz.

Kaynak: Hizmetix

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr