Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ALMANYA SİVİL HAVACILIK OTORİTESİ LBADAN TÜRKİYEYE ZİYARET

ALMANYA SİVİL HAVACILIK OTORİTESİ LBADAN TÜRKİYEYE ZİYARET

ALMANYA SİVİL HAVACILIK OTORİTESİ LBADAN TÜRKİYEYE ZİYARET05.08.2011

Almanya Sivil Havacılık Otoritesi LBA Operasyon Bölüm Başkanı Hans-Henning Mühlke ile Uçuş Operasyonundan sorumlu Başkan Yardımcısı Axel Losansky'den oluşan Alman Heyeti 26–29 Temmuz 2011 tarihlerinde Antalya'ya teknik bir ziyarette bulunmuştur. 

Bu ziyaret kapsamında; Genel Müdür Sayın Bilal EKŞİ başkanlığında Genel Müdür Yrd. Sayın Haydar YALÇIN ve Antalya Temsilci V. Sayın Emre BALLI'dan oluşan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü heyeti ile 28 Temmuz 2011 tarihinde bir araya gelinerek, iki ülke sivil havacılık konularında oldukça faydalı bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu toplantıda; iki ülke arasında oldukça yoğun uçuşlar gerçekleştiren havayolu işletmelerinin operasyonlarına yapılabilecek kolaylaştırmaya ve uygulamalarda standardizasyonu sağlamaya yönelik uygulamalar üzerinde durulmuştur.

Ayrıca, iki ülke tarafından mevcut mevzuat ve uygulamaların harmonizasyonu, SAFA denetlemeleri, pilot ve teknisyen lisanslandırma, sürekli uçuşa elverişlilik, uçuş operasyon, uçuş izinleri, emniyet gözetim sistemi (SMS) gibi EASA bünyesinde sürdürülen denetim ve standardizasyon alanlarında işbirliği yapma konusunda prensip kararı alınmıştır.

Her bir alandaki uygulamaların, düzenlenecek ortak bir çalıştayla ele alınması ve denetici değişimi yapılması suretiyle de farklılıkların giderilerek, mevcut emniyet seviyesinin daha da geliştirilmesi hususlarında da fikir birliğine varılmış olup, periyodik olarak bir araya gelinmesi kararı da alınmıştır.

Kaynak: SHGM

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr