Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / ÖNERİLERİN SOMUTLAŞTIRILMASI KARARI ALINDI

ÖNERİLERİN SOMUTLAŞTIRILMASI KARARI ALINDI

ÖNERİLERİN SOMUTLAŞTIRILMASI KARARI ALINDI02.08.2011

EKK, İhracata Dönük Üretim ve Girdi Tedarik Stratejisi'ndeki önerilerin somutlaştırılması kararını aldı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulunun (EKK) toplantısında İhracata Dönük Üretim ve Girdi Tedarik Stratejisi kapsamında yapılan çalışmalar ile önümüzdeki dönemde Kurul gündeminde yer alacak konular değerlendirildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulunun (EKK) ikinci toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında gerçekleşen toplantı yaklaşık 4,5 saat sürdü.

Başbakan Yardımcılığından yapılan açıklamada, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili bürokratların katıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, toplantıda, önümüzdeki dönemde EKK gündeminde yer alacak konular değerlendirildi ve her bir konu için yapılacak çalışmaların koordinasyonunu sağlayacak kurumlar ele alındı.

Toplantıda İhracata Dönük Üretim ve Girdi Tedarik Stratejisi kapsamında yapılan çalışmalarla ile ilgili olarak Ekonomi Bakanlığı yetkilileri de Kurula bilgi verdi. Kurul üyeleri, yapılan çalışmalara ilişkin görüşlerini dile getirdi ve İhracata Dönük Üretim ve Girdi Tedarik Stratejisi'ndeki önerilerin somutlaştırılması, sektör bazında detaylandırılması ve yatırım teşvik sisteminde yapılacak gözden geçirme çalışmalarıyla uyumlaştırılması kararlaştırıldı.
Açıklamada, Kurulun önümüzdeki dönemde yapacağı düzenli toplantılarla, gündemindeki konuları ele almaya ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceği de ifade edildi.

Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr