Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / YENİ İHRACAT REKORUNUN AYAK SESLERİ

YENİ İHRACAT REKORUNUN AYAK SESLERİ

YENİ İHRACAT REKORUNUN AYAK SESLERİ02.08.2011

Çağlayan, 7 ayda gerçekleştirilen ihracatın 2011 yılında yeni bir ihracat rekoru kırılacağının ayak sesleri olduğunu söyledi.

Temmuz ayı TİM ihracat rakamlarını değerlendiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 7 ayda gerçekleştirilen ihracatın 2011 yılında yeni bir ihracat rekoru kırılacağının ayak sesleri olduğunu bildirdi.

7 ayda ihracatın 77 milyar doları aştığını, 12 ayda ise 132 milyar doları aşacağını vurgulayan Çağlayan, son 5 ayda ortalama 11 milyar dolar ihracat yapıldığında ihracatta rekor kırılacağını belirtti.

Türkiye'nin en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkeler sıralamasında ilk 3 sırada Almanya, İngiltere ve İtalya'nın yer alıyor olmasının, AB'de yaşanan olumsuzlukların ihracatçılar için sorun olmadığını ortaya koyduğuna işaret eden Çağlayan, açıklamasında, "Avrupa'da yaşanan sorunlar, ihracatçılarımız için sorun olarak görülmemekte, yangına rağmen AB'ye ihracatımız artmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Yaptıkları çalışmaların, Türkiye'nin mevcut ihracat potansiyelini, kapasitesini yüzde 30 civarında eksik kullandığını ortaya koyduğuna dikkati çeken Çağlayan, ihracat kapasitesinin tam olarak kullanılmasının, ihracat artışı hızımızı daha üst noktalara taşıyacağını ve 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmada büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Yüksek oranda ihracat artışının yüksek büyümeyi de getireceğini belirten Çağlayan, açıklamasında, "İhracatta yaşanan bu gelişmeler ve sürdürülebilir ihracat artışı, önümüzdeki dönemde gerek dış ticaret açığının azaltılması, gerekse cari açığın düşürülmesinde Türkiye'nin en önemli ekonomik politika aracı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr