Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / KABOTAJ TAŞIMALARI YÜZDE 50 ARTIŞ GÖSTERDİ

KABOTAJ TAŞIMALARI YÜZDE 50 ARTIŞ GÖSTERDİ

KABOTAJ TAŞIMALARI YÜZDE 50 ARTIŞ GÖSTERDİ01.08.2011

Arkas Anadolu Lojistik ve Arkas Line işbirliği ile iç limanlar arasında düzenli konteyner servisi verilmesine öncülük eden Arkas, projenin birinci yılında taşınan yük miktarını yüzde elli arttırdı.

Anadolu’daki sanayicilerin nakliye maliyetlerini azaltarak Anadolu’nun gelişmesine katkı sağlanması amaçlanan Arkas Anadolu Projesi’nin bir ayağı olan ve Arkas’ın 10 yıldan fazla süredir planlarını yaptığı “kabotaj taşımaları” gerekli yönetmeliklerin eklenmesini takiben geçen yıl Temmuz ayında başlamıştı. Birinci yılını tamamlayan ve uzun vadede hak ettiği potansiyele ulaşması beklenen servis ilk yılında başarılı sonuçlar verdi. Kabotaj taşımalarının getirdiği düşük maliyet avantajı sayesinde taşıma rakamları bir yıl içinde yüzde 50 artış gösterdi. Arkas Anadolu Lojistik, bu sürede toplam 15 bin 197 TEU yük taşıdı.

Arkas Line tarafından İstanbul (Ambarlı)- Kocaeli (Körfez)-Bursa (Gemlik)-İzmir (Aliağa ve Alsancak)-Mersin ve Gazimagosa rotasında işletilen gemilerden limana indirilen yükler Arkas Anadolu Lojistik işbirliği ile demiryolu ve/veya karayolu kullanılarak istenilen noktaya ulaştırılıyor. Deniz ve demiryolu kullanmanın gerek maliyet, gerek çevrenin korunması, gerek güvenli olması nedeniyle birçok avantajı bulunuyor. Ayrıca denizyolu ile bir defada daha fazla yük taşınmasının getirdiği fiyat ve kapasite avantajı da sanayicilere önemli oranda tasarruf sağlıyor.

Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de, denizden daha çok yararlanılması gerektiği bilinciyle hareket eden ve denizin faydalarını müşterilerine de sunmaya çalışan Arkas, kabotaj taşımaları konusuna öncülük ediyor.

Kaynak: Denizhaber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr