Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SAMSUNPORTA 35 MİLYON DOLAR YATIRACAK

SAMSUNPORTA 35 MİLYON DOLAR YATIRACAK

SAMSUNPORTA 35 MİLYON DOLAR YATIRACAK29.07.2011

Samsun limanını devrelan Ceynak Lojistik, önümüzdeki dönemde de yatırımlarına devam edecek.

Ceynak Lojistik ve Ticaret A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Arcan Fayatorbay, "Samsun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. olarak ileriye yönelik yatırım çalışmalarımız kapsamında hedefimiz 35 milyon dolar" dedi.

Fayatorbay, yaptığı açıklamada, Samsun Limanı'nı 2008 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilen ihale sonucu Ceynak Lojistik ve Ticaret A.Ş. olarak 36 yıllığına 125,2 milyon dolara devraldıklarını ve adını Samsunport, Samsun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. olarak değiştirdiklerini hatırlattı.

"Limanı devraldığımız günden itibaren 22 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdik" diyen Fayatorbay, yatırım çalışmaları kapsamından limanı baştan aşağı elden geçirdiklerini ifade ederek, yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı:

"20 bin metrekare kapalı depo, 8 adet dikey çelik silo, konteyner, istif ve elleçleme sahası dahil olmak üzere toplam 130 bin metrekare saha betonlama, 500 metre rıhtım rehabilitasyonu, alt ve üst yapı elektrik ve su tesisatının yenilenmesi, aydınlatma sisteminin yeniden yapılması, atölye binası, gümrük birimleri için bina ve hangarı, bir anda 8 adet vagonun boşaltabileceği yaklaşık 3 bin metrekare kapalı vagon boşaltma havuzu, mevcut devraldığımız kapalı ambarların (12 bin metrekare) yenilenmesi, konteyner vinci dahil olmak üzere 6 adet farklı kapasitelerde mobil vinç, 7 adet loader, 20 adet çekici, 12 adet dorse, devir aldığımız ekipmanların revizyonları, 7 adet kantar bahse konu olan yatırımlar dahilinde bunları gerçekleştirdik."

200 kişi istihdam edildi

Yapacakları yatırımların istihdama mutlak bir katkı sağlayacağına değinen Fayatorbay, şöyle devam etti:

"Özelleştirme ihalesine katılırken ülke ekonomisine yapılacak pozitif katkının yanında bölge insanına istihdam yaratmak başlıca hedeflerimiz arasında yer almaktaydı. Bu bağlamda liman genelinde yaklaşık 200 eleman bölgeden seçilip değişik departmanlara yerleştirildi. Bununla birlikte limanımızdan hizmet alan firmalar da göz önüne alındığında bu rakamın 1000 kişinin üzerine çıktığını düşünmekteyiz."

Yatırım hedeflerine de değinen Fayatorbay, "Samsun Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ. olarak ileriye yönelik yatırım çalışmalarımız kapsamında hedefimiz 35 milyon dolar" dedi.

Kaynak:Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr