Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / ÖZYEĞİN, HAVACILIĞA YÖNETİCİ ADAYI YETİŞTİRECEK, PİLOT OKULU DA AÇACAK

ÖZYEĞİN, HAVACILIĞA YÖNETİCİ ADAYI YETİŞTİRECEK, PİLOT OKULU DA AÇACAK

ÖZYEĞİN, HAVACILIĞA YÖNETİCİ ADAYI YETİŞTİRECEK, PİLOT OKULU DA AÇACAK28.07.2011

Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan ve ilk defa bu yıl öğrenci almaya başlayacak Sivil Havacılık Ulaştırma İşletme Bölümü, sektöre donanımlı yönetici adayları yetiştirmeyi planlıyor.
 
Bir yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl sürecek akademik eğitimde, standart işletme bölümlerinin akademik programlarının yanı sıra yoğun olarak havacılık derslerinin yer alacağını söyleyen Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Hatice Küçükönal, “Türkiye’de havayolu sektörü son yıllarda inanılmaz bir büyüme yaşadı. Nitelikli insan kaynağı sunmak amacıyla bölümümüz bu yıl 40 öğrenci alacak” dedi.

Dersler İngilizce

Derslerin tamamının İngilizce olacağını belirten Küçükönal, “Akademik kadroda temel dersler, İşletme Fakültesi hocaları, sektörel dersler ise yurtdışı ve yurtiçinde havacılık tecrübesine ve akademik kariyere sahip kadro tarafından verilecek. Amacımız yeni açılan Sivil Havacılık Ulaştırma İşletme Bölümü’nü bölgenin en iyi okulu haline getirmek” diye konuştu. Bölümün Doğu Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’dan da büyük ilgi gördüğünü belirten Küçükönal, önümüzdeki yıldan itibaren yabancı öğrencilere de eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi. Bölüm öğrencilerinin ilk 4’üne yüzde 100, 20’sine yüzde 50 ve 16’sına da yüzde 25 burs Özyeğin Üniversitesi tarafından verilecek.

Pilotaj bölümü de açılıyor

Akademik eğitim programında havayolu pilotu yetiştirmek üzere YÖK ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvuran Özyeğin Üniversitesi, bu bölümü ise gelecek yıl açmayı planlıyor. Pilotajda öğrenciler bir yıl hazırlıktan sonra 2 yıl akademik eğitim alacaklar. Okulun son 2 yılında ise uçuş eğitimi uluslararası standartlarda verilecek.
 
Kaynak: Hürriyet

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr