Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ALİAĞANIN LİMAN SORUNLARI DEĞERLENDİRİLDİ

ALİAĞANIN LİMAN SORUNLARI DEĞERLENDİRİLDİ

ALİAĞANIN LİMAN SORUNLARI DEĞERLENDİRİLDİ25.07.2011

Aliağa’da liman sorunlarına çözüm bulmak için Aliağa Ticaret Odası ve liman yetkilileri ile yapılan çözüm toplantıları devam ediyor.

Bilindiği gibi geçtiğimiz ayın sonunda, 30 Haziran'da Aliağa Ticaret Odası tarafından üst düzey ve yoğun katılımın olduğu bir sempozyum düzenlenmişti.

Aliağa’nın lojistik merkez olması ve liman sorunlarının gündeme getirilerek çözüm bulması için düzenlenen bu sempozyumun ardından, Aliağa Ticaret Odası’nda, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’nın, Oda Genel Sekreteri Takdir Yarış’ın, TCEEGE Konteyner Terminali ve Nemport Liman müdürlerinin katıldığı liman sorunlarını değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Önümüzdeki süreçte liman sorunlarının ortadan kalkması için izlenecek yol hakkında görüşlerini ifade eden TCEEGE Konteyner Terminali Müdürü Vahdet Keleş, Aliağa’daki yükün her geçen gün arttığını, dolayısıyla liman sorunlarının daha fazla büyümeden çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Nemport Liman Müdürü Oğuz Tümiş, bölgedeki konteyner trafiğinin, tır parklarının ve konteyner depolarının artmasına bağlı olarak en büyük sorunlardan biri olan nakliye farklılıklarının ortadan kalmasının söz konusu olduğunu, bazı uygulamalarda mesafe farklılığına rağmen İzmir ile aynı fiyatların verildiğini, ancak yeterli sayıda teminatlı araç tedariği konusunda sıkıntılarının devam ettiğini belirtti.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka liman müdürlerini dinledikten sonra; “Ticaret Odası olarak üzerimize düşen neyse, ne gerekiyorsa elimizden geldiğince yaparız. Liman müdürleri olarak sizler ön girişimlerinizi yaptıktan sonra biz de oda olarak ilgili makamlarla yapılacak gerekli görüşmeleri organize eder, kendimizi en iyi şekilde ifade ederiz." dedi.

Kaynak: Deniz Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr