Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / SKY AIRLINESA İLK YEŞİL HAVAYOLU LİSANSI

SKY AIRLINESA İLK YEŞİL HAVAYOLU LİSANSI

SKY AIRLINESA İLK YEŞİL HAVAYOLU LİSANSI21.07.2011

Sky Airlines,belirlenen tüm kriterleri yerine getirerek “Yeşil Havayolu’’ sertifikasını almaya hak kazanan Türkiye’ nin ilk Yeşil Havayolu lisansına sahip firması oldu.

“Yeşil Havaalanı” Projesi ile havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye ve insan sağlığına verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması, mümkün ise ortadan kaldırılabilmesi için çalışmalar yapılması ya da çalışmalara başlanması hedefleniyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün bu anlamda kuruluşlara çok büyük destek verdiğini söyleyen Sky Airlines Genel Müdürü Tahir Görgülü, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü çok başarılı projelere imza atıyor, Yeşil Havaalanı da bunlardan biridir. Sky Airlines olarak özellikle Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’ ye, Havaalanları Daire Başkanı Cemil Acar’a ve tüm Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü çalışanlarına çok teşekkür ederiz” dedi.

“Sky Airlines olarak çevremizi koruma hedefini başarıyla gerçekleştiriyoruz”

Sky Airlines Genel Müdürü Tahir Görgülü, alınan bu unvanın kendileri için büyük anlam taşıdığını belirterek “Proje ile canlılar üzerinde olumsuz etki yaratan ve çok sayıda sağlık sorununa yol açan çevresel kirliliğin önlenmesi amaçlanıyor” dedi. Görgülü, “Çevreye duyarlılık konusunda diğer kuruluşlara da örnek olmayı hedefliyoruz. Yasal sorumluluklarımızı yerine getirmenin yanı sıra, bir vatandaş olarak gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakma yönünde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sky Airlines bu lisansı nasıl kazandı?

Sky Airlines, atıkları ve gürültü kirliliğini kontrol altına alarak, en alt düzeye indirdi. Atık yönetim planı ile atıkların kaynağında azaltılması, özelliğine göre toplanması, ayrılması, geçici olarak depolanması ve geri kazanılması işlemlerini gerçekleştiren Sky Airlines, atık ve gürültü kirliliğini en aza indirerek bu lisansı almaya hak kazandı. Bu doğrultuda Sky Airlines bünyesine ilave mühendis kadrosu katarak sıkı takip ve kontrollerine devam ediyor. Sky Airlines’ ın amacı çevreye duyarlılık ve koruma projelerinde örnek kuruluş olmak. Kaynak:Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr