Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LOJİSTİK 2023 ARAMA KONFERANSI VE PROJE KAPANIŞ TOPLANTISI

LOJİSTİK 2023 ARAMA KONFERANSI VE PROJE KAPANIŞ TOPLANTISI

LOJİSTİK 2023 ARAMA KONFERANSI VE PROJE KAPANIŞ TOPLANTISI15.07.2011

Samsun İl Özel İdaresi’nin koordinatörlüğünde yürütülen ve lojistik sektöründe nitelikli eleman yetiştirilmesine katkıda bulunarak, istihdamın kayıt altına alınması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan “Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi”nin “Lojistik 2023 Arama Konferansı ve Proje Kapanış Toplantısı" yapıldı.

Toplantıda proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Aslı Moral, Avrupa Birliği “Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı” kapsamında fon desteği alan “Lojistikle Eğitiliyoruz” Projesinin, Samsun İl Özel İdaresi’nin koordinasyonunda, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile yürütüldüğünü belirtti. Proje kapsamında verilen 340 saatlik teorik eğitim ve 400 saatlik mesleki eğitim ve staj programının, yerel özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak düzenlendiğinin altını çizen Moral, projenin bir yıllık süreç içinde başarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu'nun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin ve 40 kursiyerin katıldığı toplantı, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üreticileri Derneği Genel Müdürü Cavit Uğur'un, Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Kıyak'ın, TCDD Sivas Bölge Müdürlüğü Yük Dairesi Müdürü Naci Özçelik'in, CEYNAK Lojistikten Vecdet Tüzün'ün ve Yeşilyurt Liman Müdürü Ali Arif Aytaç’ın da katılımı ile gerçekleşti.

Konuşmasında sektörde yaşanan sorunlara, 2023 sektör ve UTİKAD hedeflerine değinen UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, “ 2023 hedeflerine ulaşabilmek için öncelikle Türkiye’nin lojistik altyapısının ve üstyapısının buna hazırlanması lazım. Bu hazırlıklar yapılırken de bunun planlı programlı bir şekilde ortaya konması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bakımdan Türkiye’nin bir lojistik stratejisi ve lojistik master planı ortaya çıkarması şart” dedi.

Yapılan konuşma ve sunumların ardından proje kapsamında eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr