Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / FİLYOS LİMANI İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

FİLYOS LİMANI İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

FİLYOS LİMANI İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK14.07.2011

Zonguldak, Bartın ve Karabük'ü yakından ilgilendiren Filyos'ta, Filyos Limanı Yapımı Projesi saha ziyareti için bölgeye gelen heyet Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ı belediyede ziyaret edip, Bartın Limanı'nda incelemelerde bulundu.

IPA Birimi Başkan Yardımcısı Burcu Özcan, PRG Birim Amiri Burcu M. Kayhan, PRG Uzmanları R. Betül Karadeniz ve Hasan T. Özkorkmaz, İSY Birim Amiri Didem Kunduracıoğlu, İSY Uzmanı Serdar Dayan, Memur Bilal Karadayı, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü mühendisleri Selim Bolat, Coşkun Bilgin, DPT Müsteşarlığı Planlama Uzmanları Ekrem Karademir ve Sedef Y. Noyan, Denizcilik Müsteşarlığı Limanlar ve Kıyı Tesisleri Daire Başkanı Aslan Kılıç, Denizcilik Uzmanı Bülent Sönmez, uzman yardımcısı Mehmet Kalaycıoğlu, mühendis Harun Tekcan, DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü Liman Etüd Proje Daire Başkanı Ürfi Yerli, Şube Müdürleri Şüle Ülya Lekili ve Ayşe Nüket Benzer, İnşaat Yüksek Mühendisi Simten Özden, İnşaat Mühendisi Kemal Yılmaz, Merkezi Finans ve İhale Birimi İhale Yöneticisi Semiha Ünsal, AB Türkiye Delegasyonu sektör yöneticileri Göktuğ Kara ve Akif Türkel'in yer aldığı heyete Bartın Limanı ile ilgili bilgiler verildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı konuşmada, "Bartın Limanı 1966 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile işletmesi Bartın Belediyesi'ne verilmiş bir limandır. Limanımızın yıllık yükleme-boşaltma kapasitesi 1 milyon 200 bin tondur. Limanımızın geliştirilmesi için belediye olarak çalışmalar yapmaktayız. 1966 yılından bu yana belediyenin yaptığı yatırımlar ile bugünkü konumuna gelen Bartın Limanı Bartın'ın dışa açılan kapısıdır. Bartın'da liman varsa sanayi vardır. Sanayiciler Bartın Limanı'nın avantajlarından yararlanmak için burada yatırım yapmaktadırlar. Bu da istihdam oluşturmaktadır" dedi.

Bartın'ın göç vermesini istemediklerini ifade eden Başkan Cemal Akın, "Bartın çok göç vermiş bir il. Göçün geri dönmesinden ziyade, yeniden göç olmaması için üzerimize düşen çalışmaları yapıyoruz. Bu noktada liman Bartın'ın can damarıdır. Limanın geliştirilmesi için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Deniz Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr