Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LOJİSTİĞİN YENİ AÇILIMI E-TİCARET SEKTÖRÜ OLACAK

LOJİSTİĞİN YENİ AÇILIMI E-TİCARET SEKTÖRÜ OLACAK

LOJİSTİĞİN YENİ AÇILIMI E-TİCARET SEKTÖRÜ OLACAK12.07.2011

 Her yıl ortalama yüzde 80 büyüyen e-ticaret sektörü, birçok sektör için itici güç halini alıyor.
Türkiye’de 5 yıl içerisinde 250 Milyar TL’lik hacme ulaşması beklenen e-ticaret sektöründe, hızlı lojistik büyük önem kazanacak.
 
Türkiye’nin önde gelen e-ticaret yazılımları üreticisi Bilginet öncülüğünde, Paypal, Damat&Tween, Kütahya Porselen, İnternet Holding, Hepsiburada.com, Groupon, Revotas, Karbil, Proftek, Paybyme, Poltek gibi önemli markaların üyesi olduğu E-Ticaret Siteleri ve İşletmecileri Derneği (ETİCAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Erdem, e-ticaret için kilit noktanın lojistik olduğunu belirtti.

Türkiye’de e-ticaretin sektör olarak algılanması ve lojistik, üretim gibi diğer alanlar ile işbirliklerinin düzenlenmesi gibi birçok alanda faaliyet göstermek ve koordinasyon sağlamak üzere ETİCAD’ın kurulduğunu ifade eden Ercüment Erdem; sektörler arası ilişkilerin ve koordinasyonun ülke kalkınması için çok önemli olduğunu belirtti.

2010 yılında Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre 15,2 milyar TL seviyesinde bir e-ticaret hacminin oluştuğunu belirten Erdem; “Bu rakamın yaklaşık 4 milyar TL’lik kısmı bilet satışlarından arındırılmış olarak e-ticaret siteleri üzerinden geçiyor. Bu önemli bir büyüklük. Her yıl da ortalama yüzde 80 oranında bir büyümenin gerçekleştiği e-ticaret sektörü her geçen gün önemini arttırıyor. Bu önem artışı ile birlikte gözler e-ticaret sektörüne dönüyor. Biz de dernek olarak e-ticaret sektörünün sağlıklı büyümesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların başında da diğer sektörlerle koordinasyon var” dedi.

Erdem : “Lojistik E-ticaret’in Kalbi”

E-ticaret sitelerinin en önemli ortaklarından bir tanesinin lojistik sektöründeki oyuncular olduğunu ifade eden Erdem; “Lojistik firmaları, e-ticaret sektörünün müşteriyle yüz yüze gelen tek unsurları. Yani lojistik firmaları e-ticaret sektörü müşterisi ile birebir konuşma şansı elde ediyor. Bu nedenle e-ticaret sektörü için büyük önem taşıyorlar. Bu noktada temsiliyet anlamında da bu firmalara bir sorumluluk düşüyor. Bu boyutu ile baktığımızda sektörün kalbinde yer alıyorlar. İşte bu nedenle e-ticaret sektörünün geleceğinde lojistiğin büyük önemi var. Bu nedenle e-ticaret konusunda özel yatırım yapan lojistik firmaları gelecek yıllarda daha fazla tercih edilecek ve önemli bir avantaj kazanacaklar. E-ticaret sektörünün anlık stoklarla çalışmaya başlayacağı yakın gelecekte buna uyum sağlayan lojistik firmalarının da katkıları ile maliyet kontrolü avantajı sağlanacak” dedi.

Lojistik Sektörü Kanal Bilgisini Kullanacak…

E-ticaret için verilerin büyük önem taşıdığını söyleyen Ercüment Erdem; “Lojistik firmaları müşteriye birebir ulaşan firmalar oldukları için müşteri ihtiyaçlarını ve tepkilerini rahatlıkla gözlemleyebilecekler. İşte burada elde edilen geri dönüşler ile e-ticaret sektörü müşteriye yeni çözümler sunabilecek. Her iki sektörün birlikteliği büyük bir güç doğuracak. Bu güç ise sektörel işbirliklerinin önemini tüm dünyada daha fazla ortaya çıkartacak” diyerek açıklamasını tamamladı.

Kaynak: Ambar

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr