Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / EN BÜYÜK ADIM DEMİRYOLU

EN BÜYÜK ADIM DEMİRYOLU

EN BÜYÜK ADIM DEMİRYOLU12.07.2011

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert’in de katıldığı toplantıda konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Gümrük giriş kapısı, limanı, hava limanı ve gelişmiş karayolu ağı ile birlikte demiryolunu de gerçekleştirebilecek olursak lojistik merkez olma yönünde en büyük adımları atmış olacağız” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bölgenin gelişmesinde ve kalkınmasında küçük ve orta ölçekli sanayi yatırımlarının önemli olduğunu belirterek, ellerindeki imkanlar ölçüsünde girişimcilere destek verme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) Körfez Restaurant’ta düzenlediği ve TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert’in de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un kalkınması ve gelişmesi için önemli hedeflerinin olduğunu kaydederek, “En büyük hedeflerimizden biri tabii ve doğal güzellikleri olan kentimizin bir turizm merkezinin olmasının sağlamaktır. Bir diğer en önemli hedefimizde tarihinde olduğu gibi Trabzon’un lojistik merkez olmasını sağlamaktır. Yüzyılın hayali demiryolu projesinin gerçekleştirilmesi için çalışmalar ve girişimler sürüyor.

Gümrük giriş kapısı, limanı, hava limanı ve gelişmiş karayolu ağı ile birlikte demiryolunu de gerçekleştirebilecek olursak lojistik merkez olma yönünde en büyük adımları atmış olacağız. Ayrıca bölgemizde küçük ve orta ölçekli sanayi yatırımlarını daha da artırmak için siz değerli işadamlarımıza ve girişimcilerimize de büyük görevler düşüyor. Belediye olarak elimizden gelen desteği verme gayreti içerisindeyiz. Sizlerin emrinizde olduğumuzu da bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: Ambar

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr