Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / NAZİLLİ TİCARET ODASINDAN BATI ANADOLU LOJİSTİK PROJESİNE DESTEK

NAZİLLİ TİCARET ODASINDAN BATI ANADOLU LOJİSTİK PROJESİNE DESTEK

NAZİLLİ TİCARET ODASINDAN BATI ANADOLU LOJİSTİK PROJESİNE DESTEK12.07.2011

Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Enes Öğünçlü; TOBB öncülüğünde kurulma çalışmaları devam eden Batı Anadolu Lojistik organizasyonları (BALO) şirketine oda olarak ortak olacaklarını bildirdi.

Ege ve Batı Anadolu’daki sanayi tesislerini demiryolu ile Avrupa’ya bağlayacak, sanayi ve ticaret odalarının ortaklığıyla gerçekleşecek BALO projesine katılmaya karar verdiklerini açıklayan Enes Öğünçlü, “Yönetim kurulu Başkanımız Tacettin Pirinç’ in gayretleri neticesinde katılmaya karar verdiğimiz bu proje ile Ege Bölgesi’ndeki organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere Batı Anadolu’daki tüm sanayi tesisleri demiryolu ile Avrupa’ya bağlanacak. Ege Bölgesindeki odaların ve organize sanayi bölgelerinin ortak olacağı 125 milyon euroluk proje için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ da onay verdi.Yatırım sonucunda ihracatçı firmaların taşımacılık maliyetleri deniz ve karayoluna göre konteyner başına 500 euro düşecek. Kısa bir süre içinde bitirilmesi planlanan BALO ile Polonya’nın Krakov şehrinden Almanya’nın Köln kentine kadar tüm Avrupa şehirlerine ucuz ve hızlı yük taşıma mümkün olacak. Proje kapsamında 500'e yakın kişiye de istihdam olanağı sağlanacak- diyen Enes ÖĞÜNÇLÜ; -BALO projesinde Odalardan ayrı İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Denizli, Ankara ve Kayseri’deki organize sanayi bölgelerinin de ortaklığı öngörülmektedir. BALO uluslararası bir projedir. Bu ulaşım ağı ile Avrupaya İhracat maliyetinin ortalama yüzde 30 azalacağı öngörülmektedir. Sanayi Tesisleri,Organize Sanayi Bölgeleri ve diğer üretim bölgelerinden alınacak yükler, konteynerler ile lojistik köyler ve aktarma merkezlerinde toplanacak. Konteynerler tren ile Bandırma Limanı’na gönderilecek. Sonra trenler limandan feribotlarla Tekirdağ Limanı’na ulaşacak. Proje kapsamında feribot sayısı ihtiyaca göre 4 ve 6 arasında değişebilecek. Yükler buradan demiryolu ile denize uzak Orta Avrupa ülkelerine taşınacak”dedi.

Oda olarak sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Öğünçlü, “Nazilli Ticaret Odası bir meslek örgütü olmasının yanında gerçekleştirdiği kurumsal yatırımlar ve projeler ile bölgenin fikir önderi olma misyonunu devam ettirmektedir. Bölgemizin kalkınması için tüm enerjimizle hizmet vermeye gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: haberciniz.biz
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr