Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / THY, ARAP HAVA TAŞIYICILARI BİRLİĞİNE KATILDI

THY, ARAP HAVA TAŞIYICILARI BİRLİĞİNE KATILDI

THY, ARAP HAVA TAŞIYICILARI BİRLİĞİNE KATILDI01.07.2011

Türk Hava Yolları, “Partner Havayolu” statüsüyle bölgesel bir havayolu kuruluşu olan AACO’ya katıldı. THY, AACO’nun son yıllarda başlattığı ortak projelerde yer alarak sinerji yaratma imkanı bulacak

THY’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Hava Yolları, “Partner Havayolu” statüsüyle bölgesel bir havayolu kuruluşu olan AACO’ya katıldı. İşbirliği sayesinde; Türk Hava Yolları da AACO’ya üye diğer havayolları ile birlikte, AACO’nun son yıllarda başlattığı ortak projelerde yer alarak sinerji yaratma imkanı bulacak bu kurumun yayın ve faaliyetlerinden yararlanabilecek. Partner Havayolu olarak; aralarında havacılık sektörünün öncü isimlerinin de bulunduğu AACO üyeleri ile mevcut ikili ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan Türk Hava Yolları, AACO üyeleri arasında bulunan Egyptair, Ethiad Airways, Royal Air Maroc, Syrian Arab Airlines ile halihazırda codeshare uçuşlarını gerçekleştiriyor. 

Arap dünyasındaki en önemli havayolu aktivitelerinden biri olan ve her yıl sektörü yakından ilgilendiren konuların görüşüldüğü genel yıllık toplantılara katılacak Türk Hava Yolları, bu çerçevede; karşılıklı deneyim ve bilgi paylaşımı sayesinde; AACO’ya katkı sağlamayı amaçlamakta. THY, sadece mevcut avantajları arttırıp yenilerini geliştirmeyi değil, aynı zamanda bu bölge ve dünyanın diğer bölgeleri arasında yeni imkanlar yaratmayı hedefleniyor.

-PEK ÇOK İMKAN SAĞLAYACAK-

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil “AACO işbirliği açısından değerli bir kuruluş ve bu kuruma üye olmamız büyük önem taşıyor. Bu işbirliğinin pek çok imkanlar sunacağına, kurumumuz ve diğer tüm üye havayolları için faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

AACO Genel Sekreteri Abdul Wahab Teffaha ise yüzyıllardır Türkiye ve Arap ülkeleri arasında coğrafya ve dostluk ilişkileri sayesinde kurulmuş bir yakınlık olduğunu belirterek, “Türk Hava Yolları ve Arap Havayolları arasındaki işbirliğinin gelişmeye devam etmesi bu sürecin doğal bir devamı olarak görülebilir. Türk Hava Yolları, Arap Havayolları’nın büyük bir partneri iken şimdi AACO’nun büyük bir partneri olacaktır. AACO Türk Hava Yolları’nın ‘Partner Havayolu’ olarak bünyesine katılmasından gurur duymaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ulasim Online

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr