Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / GİRESUN EKONOMİSİ LİMAN İLE CANLANACAK

GİRESUN EKONOMİSİ LİMAN İLE CANLANACAK

GİRESUN EKONOMİSİ LİMAN İLE CANLANACAK30.06.2011

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik Toplantı Salonu'nda Giresun Limanı'na işlerlik kazandırmak amacıyla toplantı yapıldı.

Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Genel Müdürü Burhan Külünk, TDİ Özel Liman Dairesi Başkanı Erol Topçu, işletmeci firma Çakıroğlu AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Girgin, Çakıroğlu AŞ Genel Müdürü Vecde Vardeş, Defterdar Vekili Nuran Ofli, Liman Başkanı Mahmut Kuru, işletmeci firmanın yetkilileri katıldı.

Giresun'un kalkınması için üç önemli proje olduğunu ifade eden Vali Şahin, şunları söyledi:

"2013 yılında Ordu-Giresun Havaalanı bitecek. Eğribel Tüneli'nin proje ihalesi de tamamlandı. Tünelin açılmasıyla İç Anadolu ile ulaşım rahatlayacak. Giresun ekonomisinin canlanması için limana hareketlilik getirilmeli. Limanın işler hale gelmesi için her türlü desteği sağlayacağız."

TDİ Genel Müdürü Külünk ise önceleri çok hareketli olan limanın özelleştirme sonrasında ve bazı firmaların kapanmasıyla birlikte canlılığını yitirdiğini, Çakıroğlu Şirketi'nin limanı aktif hale getirmesini dilediklerini ve işletici firmadan limanın işletilmesiyle ilgili belirli aralıklarla proje sunmasını istediklerini ifade etti.

Çakıroğlu Liman İşletmesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Girgin de yaşadıkları hukuki sorunlardan bugüne kadar önemli yatırım yapamadıklarını anlatarak, "Hukuki sorun çözüldükten sonra yatırımlara hız verdik. İki adet yükleme boşaltma vinci aldık. Limana canlılık getirmek için çevre illerle yük bağlantısı yapmak amacıyla teşebbüse başladık 2013 yılında limana kruvazör yolcu gemisi getirme teşebbüslerimiz olacak" diye konuştu.

Kaynak: Deniz Haber  

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr