Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / LOJİSTİKTE 2023 HEDEFİ İÇİN KOORDİNASYON ŞART

LOJİSTİKTE 2023 HEDEFİ İÇİN KOORDİNASYON ŞART

LOJİSTİKTE 2023 HEDEFİ İÇİN KOORDİNASYON ŞART28.06.2011

Balnak Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Aygüler, sektörün sorununun koordinasyon eksikliği olduğunu söyledi. Aygüler, “Eğer bir an önce bu eksiklik giderilmezse sektör gerileme sürecine girer” dedi.

Balnak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Aygüler Türkiye için lojistiğin çok önemli bir sektör olduğunu belirterek, “Türkiye’nin 2023’e kadar 500 milyar dolar ihracat hedefi var. Bu hedef lojistiğin önemini daha da arttırıyor. Türkiye’yi lojistik üs yapabiliriz” dedi. Aygüler, nakliyenin “bir noktadan bir noktaya kamyonu getir, al götür” anlayışından çok farklı bir boyuta geldiğini son 20-30 yılda Türkiye’nin lojistik sektöründe globalleşen dünyada yerini aldığını, Gümrük Birliği’nin de bunda önemli rol oynadığını söyledi.

Bu süreçte Türk şirketlerinin de değişim içinde olduğunu, inşaat şirketlerinin dünyanın her yerinden proje aldıklarını, tekstil ve otomotiv başta olmak üzere Türk sanayisinin geliştiğini, ihracatın arttığını ve bugün Ortadoğu, Orta Asya ve Rusya’da Türk ürünlerinin bulunduğunu, komşularla ciddi bir ticaret hacmine ulaşıldığını anlatan Aygüler, ticaretin gelişmesine lojistik sektörünün de ayak uydurduğunu kaydetti.  Aygüler, sektöre bir çok konuda önder olan Balnak’ın ilk özel antrepolardan birini açtığını, komple hizmet kapsamında şirketlere nakliye, lojistik, gümrükleme, sigorta gibi hizmetleri Balnak markası sunan çok az sayıda şirketten biri olduklarını söyledi.

Şirketin kara, hava ve deniz taşımacılığı yaptığını, filolarındaki 100’e yakın TIR’ın yanı sıra malların yüzde 70’ini başka araçlarla taşıdıklarını ifade eden Aygüler, şirketin IT ayağını da geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Kaynak: Sabah

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr