Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ŞEVLİ: DENİZCİLİĞİN İTİBARI ARTTIRILDI

ŞEVLİ: DENİZCİLİĞİN İTİBARI ARTTIRILDI

ŞEVLİ: DENİZCİLİĞİN İTİBARI ARTTIRILDI 24.06.2011

Türk Denizciliğinin Son Durumu ve Çalışma Alanları konulu konferansta konuşan Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Türk denizciliğinin itibarının arttırıldığını savundu. 
 
Zirve Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şevli, Zirve Üniversitesinde düzenlenen "Türk Denizciliğinin Son Durumu ve Çalışma Alanları" konulu konferansta, Türkiye'de ticaretin yaklaşık yüzde 88'nin deniz yoluyla yapıldığını, bu nedenle denizciliğin genel anlamda ülkelerin ekonomik gelişmeleri açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Yapılan çalışmalar sonucunda emniyet standartlarının düzeltildiğini, Türkiye'nin dünya denizciliğinde siyah bayraktan, beyaz bayrağa geçtiğini bildiren Şevli, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde sigorta giderleri de azaltılarak, Türk armatörlerine ekonomik katkı sağlanması mümkün oldu. Türk denizciliğinin itibarı arttırıldı. Denizcilik bölümlerinden mezun olan öğrencilerin çalışma alanları geniş. Denizcilik Bölümü mezunları dünyanın birçok yerinde çalışma alanı bulabilir ve okul bitiminde 3-4 bin dolar gibi iyi bir ücretle iş bulabilir. Denizi olmayan bir şehirde Denizcilik Bölümü kurulmuş olması birçok insan tarafından dezavantaj gibi görülüyor, fakat dünyanın birçok yerinde denizcilik okulları denizden kilometrelerce uzakta kuruluyor."

Zirve Üniversitesi Denizcilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Taşdemir ise Gaziantep'in son yıllarda sanayi ve ticari alanlarda yakaladığı başarılarla adından sıkça söz ettirdiğini belirtti.

Gaziantep'in ihracatının büyük bir kısmını karayolu vasıtasıyla yaptığını, bölgedeki şehirlerin ekonomideki rekabet güçlerini arttırabilmeleri için ürün nakliyesini deniz yoluyla daha fazla yapması gerektiğini vurgulayan Taşdemir, Zirve Üniversitesi bünyesinde kurulan Denizcilik Bölümü'nün hem bu bölgede denizcilik kültürünün oluşmasına hem de bölgenin ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Kaynak: Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr