Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARKASTAN KAYSERİYE 6 BİN 700 METREKARELİK ANTREPO

ARKASTAN KAYSERİYE 6 BİN 700 METREKARELİK ANTREPO

ARKASTAN KAYSERİYE 6 BİN 700 METREKARELİK ANTREPO 23.06.2011

Arkas Anadolu Lojistik'in, Anadolu'nun gelişen şehri Kayseri'deki 6 bin 700 metrekare kapalı alana sahip gümrüklü ve gümrüksüz antreposunun gümrüklü kısmı 1 Haziran itibariyle hizmete girdi.

Kayseri'deki antreponun hizmete geçmesi nedeniyle Arkas Anadolu Lojistik Genel Müdürü Mustafa Çiper ve Arkas Bölge Koordinatörü Gürkan Barutoğlu Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkam Mustafa Boydak'ı 11 Mayıs Çarşamba günü makamında ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Mustafa Çiper, Kayseri Sanayi Odası'nın destekleri ile 17 bin metrekare arazi içerisinde 6 bin 700 metrekare kapalı alana sahip gümrüklü ve gümrüksüz antrepo çalışmasında sona gelindiğini ve 1 Haziran itibari ile gümrüklü antrepo kısmının devreye girdiğini söyledi. Antreponun ithalat yapan sanayicilere büyük bir kolaylık sağlayacağını ifade eden Çiper, 'Bu yatırımla gelen ithalat ürünlerinin vergisi ödenmeden, süre kısıtlaması da olmadan gümrüklü antrepoda tutulması sağlanacak. Bu durumun mevcut maliyetlerde de önemli ölçüde bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Arkas Bölge Koordinatörü Gürkan Barutoğlu ise, Mustafa Boydak'a desteği için teşekkür ederek antreponun Kayseri'ye hayırlı olmasını diledi. KAYSO Başkanı Mustafa Boydak da bu depolama tesislerinin sanayicilere büyük fayda getireceğini belirterek, "İşimizi iyi yapmanın gereği de o şehirde destek hizmetlerinin iyi olmasıdır. Biz de bunu sağlıyoruz. Burada makul fiyatlarla sanayicimize hizmet verilecek. Biz de bu hizmetlerle beraber Kayserimizin sanayisinin büyüdüğüne, geliştiğine şahit olacağız. Arkas'ın yatırımlarının devamını bekliyor, kendilerini teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr