Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BALNAK OTOMOTİV LOJİSTİĞİNDE FULLEYECEK

BALNAK OTOMOTİV LOJİSTİĞİNDE FULLEYECEK

BALNAK OTOMOTİV LOJİSTİĞİNDE FULLEYECEK20.06.2011

Goodyear, Yamaha, Vespa, Piaggio ve Harley Davidson gibi sektörünün önde gelenmarkalarının lojistik partneri olan Balnak üretim bandından, nihai tüketiciye kadar tüm süreçleri müşterileri için yönetip , “one-stop-shop” ilkesi ile gerektiğinde hızlı çözüm önerileri aktarıyor. Balnak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Aygüler müşterilerine zaman ve maliyet avantajı sağlayacak ‘full lojistik’ projelerine imza atacaklarını açıklıyor.

Yurtiçi ve uluslararası lojistik faaliyetleriyle otomotiv ana ve yan sanayinin farklı birimlerinin lojistik partneri olmayı sürdüren Balnak, yatırımlarda hız kesmeyerek hem sektöre esnek hizmetler sunuyor hem de mal teslim günü ve saatine olan sadakatini pekiştiriyor. Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Goodyear'a kendi deposunda katma değerli çözümler sunan Balnak Yamaha, Vespa, Piaggio ve Harley Davidson gibi önemli motorsiklet markalarına da uluslararası taşımacılık,  antrepo- serbest depo, PDI kontrol ve sipariş yönetimiyle birlikte yurtiçi dağıtım hizmeti veriyor.

Balnak'ın otomotiv sektöründe ihracatçı ve ithalatçı firmalara daha fazla avantaj sağlamak için ‘full lojistik’ projelerine imza atmaya hazırlandığını açıklayan Balnak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Aygüler, “Müşteriler bu şekilde tüm lojistik ihtiyaçlarını A'dan Z'ye tek elden karşılayarak, süreçlerinde iyileşme, birim maliyetlerinde fayda sağlayacak” diye konuşuyor. Aygüler, pilot uygulamalarla bu hizmetleri tecrübe eden Balnak'ın hizmet kalitesini geliştirerek sektörde önemli bir servis sağlayıcısı olmaya devam edeceğinin altını çiziyor.  

Parsiyel taşımacılıktaki uzmanlığı ve portföyünde bulunan güçlü şirketlerle otomotiv lojistiğinde bir marka olmayı sürdüren Balnak'ın sektöre özel hizmetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Uluslararası taşımacılık tarafında kara, hava, deniz ve multi-modal taşımaların tamanında otomotiv ana ve yan sanayiye hizmet veriyoruz. Özellikle karayolu taşımalarında üst üste yüklenemeyecek paletlerin çift katlı araçlarımızla taşıyarak önemli bir avantaj sunuyoruz. Depolarımızda ise bu ürün gruplarına özgü raf modellemeleri ile verimliliği artırmayı hedefliyoruz. Öte yandan parsiyel yurtiçi dağıtımlarında da sahip olduğumuz network ile hızlı ve zamanında teslimatlar gerçekleştirmekteyiz.

Balnak'ın ajandasında hem yurtiçinde hem de yurtdışında otomotiv sektörüne yönelik hangi yeni yatırımlar, pazarlar ve çözümler var?

2011 yılı hedeflerimiz arasında araç sayısını artırmak, mevcut filoyu yenilemek ve bu sayede kara nakliyesi hizmetlerini hızlandırmak var. Bu amaçla Nisan ayında aldığımız 20 adet 2011 model, Euro 5 normlarında çekiciler ile yine aynı ay içerisinde aldığımız 20 adet mega tip kayar çatı ve kayar perdeli yarı-römorkla yurtdışı karayolu filomuzu güçlendirdik. Tenteli, askılı ve çift katlı özellikleriyle sektöre esnek hizmet sunarken mal teslim günü ve saatine olan sadakatimizi de pekiştirdik.

Ayrıca havayolu birimiz ile yedek parça taşımalarında gerçekten çok kısa zamanda, önemli taşımalara hizmet verdik. İthalat taşımaları sonrası gümrükleme şirketimiz ve Yeşilköy Oto İhtisas Gümrüğü'ne bağlı antrepomuzun da olması bizim avantajımız oluyor.

İHRACAT TAŞIMALARINDA ROTASI KITA AVRUPASI

Otomotiv endüstrisi üretim hedeflerini her geçen gün yukarıya taşırken, ihracatta da yelpazesini genişletmeye sürdürüyor. Balnak bu kapsamda otomotiv lojistiğinde son yıllarda ağırlıklı olarak hangi ülkelere yoğunlaşıyor?

Özellikle ihracat tarafında karayolu ve denizyolu taşılarımıza ek olarak son dönemde multi-modal taşımalara da ağırlık verdik. Yoğunluk Bursa ve İstanbul çıkışlı Kıta Avrupası olarak belirtilebilir.

İthalat tarafında ise havayolu taşımalarımız ile çok kısa sürede önemli projelerde yer aldık. Büyük üreticilerin direkt üretim hatlarına ürün teslimatları gerçekleştirdik.

Kaynak: UTA Lojistik

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr