Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNE LOJİSTİK BÖLÜMÜ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNE LOJİSTİK BÖLÜMÜ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNE LOJİSTİK BÖLÜMÜ15.06.2011
Gümüşhane Üniversitesi'nde yeni açılan bölümlere öğrenci alınacağı bildirildi.
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, 2011-2012 öğretim yılında ilk defa öğrenci olacak olan İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ile meslek yüksek okullarında bulunan Lojistik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Kimya Teknolojisi, Elektrik, Bahçe Tarımı gibi programlarda toplam 820 öğrencinin üniversite öğretimine kavuşacağını belirtti.
Üniversitenin öğrenci sayısındaki artışın ilk defa öğrenci alacak bölüm ve programlarla sınırlı olmadığını vurgulayan Günaydın, 2010-2011 öğretim döneminde mezun vermeden öğrenci sayısını artıracak olan bölüm ve programlarda ise toplam bin 340 yeni öğrencinin öğretime başlayacağını kaydederek, şöyle devam etti:

"İlk defa alınacak ve mevcut bölümlere yeni kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte 2011'2012 öğretim döneminde yaklaşık 7 bin öğrencisiyle Gümüşhane Üniversitesi ailesi daha büyük ve daha nitelikli bir yapıya kavuşacak. Hiçbir zaman öğrenci sayısının artmasını üniversitemizin büyümesini ifade eden tek bir kriter olarak görmedik. Öğrenci sayısının artması önemli bir gelişmedir. Daha fazla öğrencimizin üniversitemizde öğretimine devam etmesi üniversitemizin gelişimine mutlaka katkı sağlayacaktır. Ancak öğrenci sayısıyla birlikte çağdaş bir eğitimin de sağlanması gerekir. Gerekli eğitim-öğretim altyapılarının, sosyal mekanların, kültürel etkinliklerin sağlanması gerekmektedir.

Üniversitemizin kuruluşundan bugüne çeşitli vesilelerle basın yayın organlarıyla da paylaştığımız gibi, çok önemli projelere imza attık. Bunları asla yeterli görmüyoruz. Çünkü bütün kökleri ile büyük bir üniversite olmak kısa zamanda olacak bir olgu değildir. Bu nedenle hem akademik hem de idari personelimizle her geçen gün daha büyük bir heyecan ve azimle çalışmaktayız. Üniversitemiz her yıl olduğu gibi önümüzdeki dönem de öğrencilerimize rahat, huzurlu, güvenli, çağın gereklerine uygun bir öğretim imkanını sunacaktır. "

Kaynak: Ambar

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr