Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OMSAN FİLOYA YENİ GEMİ EKLEYECEK

OMSAN FİLOYA YENİ GEMİ EKLEYECEK

OMSAN FİLOYA YENİ GEMİ EKLEYECEK 10.06.2011

Önümüzdeki üç yıl içinde yaklaşık 90 Milyon TL’lik yatırım yapmayı planlayan Omsan Lojistik, şirkete bağlı Omsan Denizcilik filosuna, pnömatik sistemli bir gemi katma hazırlığında.

Omsan Lojistik’in yatırımlarını ara vermeden sürdüreceğini söyleyen Genel Müdür Osman Küçükertan, 2011 yılında ciroyu % 18 artarak 400 milyon TL’ye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Şirketin önümüzdeki dönemde otomotiv, perakende, FMCG, inşaat ve enerji sektörlerine ağırlık vererek faaliyetlerini sürdüreceğini aktaran Küçükertan, “Omsan Lojistik, yurtiçinde daha yaygın bir şekilde yapılanmayı, yurtdışında ise stratejik bulduğu ülkelerde yeni bir şirket kurma, satın alma, ortak olma veya stratejik işbirlikleri kurma yoluyla daha güçlü bir şekilde varlık göstermeyi hedefliyor. Önümüzdeki dönemde AB’nin yanı sıra Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa gibi gelişmekte olan pazarlara yönelik hizmetlerini de artıracağız. Türk lojistik sektörünün canlanmasına paralel olarak Omsan, önümüzdeki 3 yıl içinde yaklaşık 90 Milyon TL büyüklüğünde yatırım yapmayı planlıyor. Yatırım yapılacak alanların başında genel kargo taşımaları ve bitmiş araç taşımalarında kullanılan araç filosunun yenilenmesi geliyor” diye konuştu. Omsan Denizcilik’in, bu yıl 30.000 DWT kapasiteli Fortune Express adlı gemiyi deniz filosuna kattığını hatırlatan, Küçükertan,  şirketin denizcilik alanında faaliyetlerinin gelişimine katkıda bulunacak her türlü ekipman ve filo yatırımlarına da devam edecekleri ve bu bağlamda, Omsan Denizcilik’in, dökme çimento taşımalarında kullanılmak üzere pnömatik sistemli (kendi kendine yükleyip ve boşaltabilen) bir geminin filoya dâhil edilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü bilgisini verdi.

Kaynak:Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr