Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / GÜMRÜKLERDE MOBİL UYGULAMA

GÜMRÜKLERDE MOBİL UYGULAMA

GÜMRÜKLERDE MOBİL UYGULAMA 10.06.2011

Hayata geçirilmesi planlanan mobil gümrük uygulaması ile gümrük işlemlerinin kağıtsız ve insansız yapılması hedefleniyor. Vergilerin tahsil edildiği 24 bankaya yenileri eklendi. 

 
Gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması için çalışmalar sürüyor. Bu amaçla 2001 yılında başlatılan gümrük vergilerinin bankalar yoluyla tahsil edilmesi uygulaması giderek yaygınlaşıyor.
 
Vergilerin tahsil edildiği 24 bankaya yenileri eklendi.

Gümrük Müsteşarlığı’nda yapılan protokol töreni ile, 3 banka daha gümrük vergilerinin tahsilatına aracılık edecek.

Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, gümrük işlemlerinin insansız ve kağıtsız yapılabilmesini hedefleyen mobil gümrük uygulamasına geçmek istediklerini ve bu geçişte bankaların önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

Mobil gümrük uygulamasını bu yılın sonunda gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Altunyıldız, "Yani kağıtsız ve insansız gümrük ifadesiyle bunu dile getiriyoruz. Buradan kastımız şu: Biz artık gümrük idarelerimizi tamamen elektronik olarak işleyen, etkin, saydam, şeffaf, çağdaş ve tüm işlemleri kayıt altında elektronik bir sisteme geçmek istiyoruz ve bu yüzden gümrük işlemlerinin bankacılık aracılığıyla tahsiline çok büyük önem veriyoruz" dedi.

Kaynak: Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr