Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ZAFER ÇAĞLAYANDAN MERSİN DTOYA ZİYARET

ZAFER ÇAĞLAYANDAN MERSİN DTOYA ZİYARET

ZAFER ÇAĞLAYANDAN MERSİN DTOYA ZİYARET09.06.2011

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan 7 Haziran 2011 Salı günü Mersin Deniz Ticaret Odası’nı (MDTO) ziyaret ederek meclis üyeleriyle görüştü. Görüşme sırasında Bakan Çağlayan’a Mersin ve bölgesinin denizcilikle ilgili sorunları aktarıldı. Konu ile ilgili bir sunum yapan MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli, bölgede 500 yat kapasiteli Mersin Marina ile 200 yat kapasiteli Kumkuyu Marina olmak üzere iki tane yat limanı varken, 30 yıldır faaliyet gösteren Taşucu-SEKA Limanı`nın kapatılarak yat limanına dönüştürülmesinin yanlış olduğunu belirtti.

“Liman kapatan bir kent olmak istemiyoruz”

Taşucu-SEKA Limanı’nın Ülkemiz ve bölgemiz açısından stratejik önemine dikkat çeken Özbenli, “Mersin’in uluslararası “Lojistik üs” ve Mersin Limanı’nın “ana konteyner aktarma limanına” dönüştürülme çalışmaları çerçevesinde Taşucu-SEKA Limanı’nın genel kargo ve dökme yükler için gerekliliği tartışılamaz” dedi. Bölgenin tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünlerinin ihracı ile Karaman, Konya illerimizin sanayi mamulleri ve çimento sanayinin ihracatı için önemli bir liman olan SEKA Limanı’nın liman hüviyetini koruması hususunda gerekli desteğin verilmesini istediklerini belirten Özbenli  “Liman kapatan bir kent olarak istemiyoruz” ifadesini kullandı.

“Mersin’in gideceği istikameti hep birlikte tespit edip, tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz”

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Bakan Çağlayan ise, “Mersin’le ilgili olarak alınan kararlarda, yeni yapılaşmalarda ‘sizlere rağmen’ uygulamamız olmayacaktır” dedi. Mersin’i Türkiye’nin gelişimine ayak uyduramamış ve hak ettiği yerde olmayan bir kent olarak gördüğünü söyleyen Çağlayan, Mersin’de ticaret, turizm ve tarım sektörlerinin öne çıkması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmasında Mersin’in en büyük sorununun işsizlik ve mesleksizlik olduğunu vurgulayan Çağlayan, “Mersin’in gideceği istikameti hep birlikte tespit edip, bunun üzerine her türlü imkanlarımızı seferber etmeliyiz” şeklinde konuştu. 
Çağlayan konuşmasının sonunda, Türkiye’nin dünyanın 26. ekonomisi iken, bunun satın alma gücüne göre 15. sıraya yerleştiğini belirterek, bunun kamu ve özel sektör işbirliği ile başarıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Çağlayan’a ziyareti anısına MDTO Meclis Başkanı Levent Dipçin tarafından bir armağan takdim edildi.

Kaynak: Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr