Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCO, VESOUL-KALUGA HATTINI AÇTI

GEFCO, VESOUL-KALUGA HATTINI AÇTI

GEFCO, VESOUL-KALUGA HATTINI AÇTI08.06.2011

GEFCO Grup, Avrupa Komisyonu’nun Marco Polo programından destek alarak Kaluga (Rusya) ve Vesoul (Fransa) arasındaki demiryolu hattını açtığını duyurdu.
 
Almanya ve Polonya üzerinden sağlanan bağlantı, PCMARus montaj fabrikası, Rusya’da PSA Peugeot Citroen ve Mitsubishi Motors arasındaki ortak girişimle oluşturuldu. Fransa ve Rusya arasında gidiş-geliş 704 tırın gerekli olduğu hat Avrupa’nın en büyük multimodal projelerinden biri.

GEFCO,  Captrain Almanya ve Transcontainer Russia ortaklığı ile 1 yıl süren çalışmalar neticesinde otomotiv parçalarının Vesoul ve Kaluga bölgeleri arasındaki demiryolu ulaşımını sağlayacak. 44 kamyonun günlük kalkışının değiştirilmesi ve sevkiyat süresinin 8 günden 5 güne indirilmesi Avrupa Komisyonu’nunca desteklenen Marco Polo projesinin hedeflere ulaşmada ne kadar doğru olduğunu ispat ediyor.  Marco Polo proje süresi boyunca, GEFCO 411 milyon ton-km’yi karayolundan demiryoluna transfer ederek minimum 60 milyon ton-km’nin değerlendirilmesini öngörüyor.

Oluşturulan maliyetler doğrultusunda 539.000 € hibe talep edildi.Vesoul-Kaluga hattı doğru bir proje olarak kabul edildiğinden Avrupa Topluluğu’nun finansal yardımı sonlandığında da devam edecek.

GEFCO’nun istikrarlı taşımacılık ve lojistik çözümleri taahüdü

GEFCO  ilk olarak,1975'te Vigo / St-Nazaire "deniz yolu"nu oluşturmuştu. Grup, taşımalarının %25’ini karayolunda yapmayarak Avrupa ortalamasının üzerine çıkıyor. GEFCO bu amaçla ofis tasarımlarını ve lojistik planlarını optimum maliyet/kalite/karbon dengesi çerçevesinde gözden geçirmesiyle biliniyor. Komisyon Marco Polo’nun bir parçası olarak sonbaharda yeni projeler için çağrı yapacak.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr