Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / UTİKADDAN TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI SEMİNERİ

UTİKADDAN TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI SEMİNERİ

UTİKADDAN TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI SEMİNERİ07.06.2011

UTİKAD Eğitimlerinin devamı olarak, İzmir’de 4 Haziran 2011 Cumartesi günü Deniz Ticaret Odası Eğitim Salonu’nda “Tehlikeli Madde Taşımacılığı” konulu bir seminer düzenlendi.

UTİKAD İzmir temsilcimiz Volkan Bıkmaz’ın organize ettiği seminer Rüçhan Derici’nin anlatımı ile gerçekleşti. Seminere, Batı Nakliyat, Kühne&Nagel, Gefco, İnci Lojistik gibi sektörün öncü firmalarının yanı sıra liman işletmeciliği yapan, kimyasal madde üreten ve taşıyan firmalar gibi farklı sektörlerden temsilciler de katıldı.

Söz konusu seminerde, karayolu ve denizyoluyla uluslar arası ve ulusal bazda tehlikeli madde taşımacılığı yapan firmaları yakından ilgilendiren regulasyonlar ve buna bağlı ceza uygulamaları konularında görüşler paylaşıldı. Bu uygulamaların 2012 ve 2013 yıllarından itibaren aşamalı olarak yürürlüğe gireceği ve 01.01.2014 tarihinde ise ceza uygulamalarının tam anlamıyla uygulanmaya başlanacağı konusunda bilgilendirmeler yapıldı ve bu cezalara tabi olmamak için bugünden hazırlanılmaya başlanması, 2014 yılına gelindiğinde ise hazırlıkların tamamlanması gerektiği hususunda uyarılar yapıldı.

Seminerin sonunda, katılımcılara Utikad Eğitim Semineri Katılım Belgesi’nin yanı sıra Rüçhan Derici ve Tayfun Özdikmen’in “Tehlikeli Maddelerin Güvenliği ve Emniyet Nakli” isimli kitabı hediye edildi.