Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / BORUSAN LİMANINA YENİ İŞLETİM SİSTEMİ

BORUSAN LİMANINA YENİ İŞLETİM SİSTEMİ

BORUSAN LİMANINA YENİ İŞLETİM SİSTEMİ06.06.2011

Cargotec ve küresel terminallerde kargo yönetimi teknolojisi standardının bir parçası olan Navis, yaptığı açıklamada, Borusan Lojistiğin Gemlik'te bulunan Borusan Limanı'nda Navis SPARCS N4 terminal işletim sisteminin (TOS) kullanıma geçtiğini bildirdi.

Dahili bir sistemden SPARCS N4’e geçen Borusan Limanı, konteyner işletimini daha etkin bir biçimde yapabileceğini ve terminal alanı ile terminal ekipmanını en yüksek verim ile kullanabileceğini ifade etti.

Borusan Lojistik Navis SPARCS N4 ile konteyner hareketlerini daha etkin planlama ve kamyon doldurup boşaltma sürelerini minimuma indirme gibi işletme zorluklarını aşmayı planlıyor. Şu anda Borusan Limanı kapasite olarak 400,000 TEU alana ihtiyaç duymakta. Yeni işletim sistemi SPARCS N4’ün yardımıyla Borusan Limanı terminal kapasitesini arttırmayı, merkezden planlama ile konteyner hareketini daha etkin kontrol etmeyi, müşterilerine tam zamanlı rapor vermeyi, Navis sistemi kullanan diğer limanlarla ve müşterileri ile bütünleşmeyi planlıyor.

Navis SPARCS N4 yeni nesil bir terminal işletim sistemi. Özellikle müşteri isteklerine göre değişerek gelişip aynı zamanda toplam maliyeti en aza indirgeyen bir sistem. SPARCS N4 ürünü bütün kullanım süresi boyunca değiştirilebilir ve bakım yapılabilir şekilde üretildi. Kullanıcılarına operasyonlarını rahatlık ve ölçeklenirlik ile yapabilmeyi sunan sistem, tek bir terminalden birçok coğrafik alanda bulunan çok sayıda terminale kullanılabilmekte.

Kaynak: Deniz haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr