Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ABBOTT’UN YENİ ÇÖZÜM ORTAĞI EKOL

ABBOTT’UN YENİ ÇÖZÜM ORTAĞI EKOL

ABBOTT’UN YENİ ÇÖZÜM ORTAĞI EKOL25.05.2011

İlaç, beslenme, hastane ve diagnostik ürünler alanında faaliyet gösteren dünyanın önde gelen ilaç firmalarından biri olan Abbott, Türkiye lojistik operasyonlarında iş ortağı olarak tercihini Ekol Lojistik’ten yana kullandı.

2011 yılında sağlık sektöründe 2010 yılına göre %70 büyüme hedefleyen Ekol, Tuzla Logipark Kampüsü’nde Yasemin ismiyle Türkiye’nin en büyük mümessil ecza deposunu açtı. Müşterilerine sunduğu özel çözümler ve teknolojik alt yapısının gücüyle sektöründe öncü olan Ekol, 20.000 metrekarelik yeni tesisinin tesis içi düzenlemeleri ve dünya çapındaki sektörel standartlara uyumu için 5 milyon Euro yatırım yaptı. Ekol, ayrıca 2011 yılının ilk çeyreğinde uluslararası ve ulusal dağıtımlarda kullanılmak üzere 1 milyon Euro’luk sıcaklık kontrollü araç yatırımı gerçekleştirdi. Sağlık lojistiğinde iddialı olan Ekol, 2011 yılının sonunda ise üçüncü ilaç dağıtım merkezinin faaliyete alınması ile ilgili olarak yatırım planlarına devam ediyor.

Ekol ve Abbott’un yaptığı uzun soluklu iş birliğine göre, Abbott Türkiye’nin lojistik operasyonları Ekol tarafından yürütülecek. Abbott bu proje ile ilk defa lojistik operasyonlarını bir lojistik iş ortağına devrediyor. Bu proje ile Ekol; Abbott’a antrepo hizmetlerinin yanı sıra gümrüksüz depolama, stok yönetimi, ürün kontrolü, numune alma, sipariş yönetimi, paketleme, iade&imha yönetimi, sekonder ambalajlama, nakliye ve dağıtım hizmetlerini de sunacak. İşbirliğinin ilerleyen dönemde farklı alanlara da yayılması planlanıyor.

Proje kapsamında farklı ürün gruplarına ait ürünlerle birlikte; soğuk zincir, promosyon malzemeleri, tanıtım ürünleri, karantina ürünleri, ambalaj malzemeleri, kontrole tabi ürünlerin yönetimi de Ekol tarafından gerçekleştirilecek.

Üretici ve ithalatçı ilaç firmaları, medikal firmaları, ecza depoları ve hastane grupları gibi sağlık sektöründeki farklı halkalara etkin ve yaratıcı çözümler geliştiren Ekol Genel Müdürü Umur Özkal ilaç sektöründeki gelişimleriyle ilgili “2010 yılında açtığımız Türkiye’nin en büyük mümessil ecza deposu Yasemin Tesisimiz ile ilaç sektöründe hızlı bir ivme yakaladık. Bu alanda portföyümüze dâhil ettiğimiz büyük firmalarla uzmanlığımızı artırarak bu konudaki artan başarımızı devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr