Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ALIŞAN LOJİSTİK’DEN DEPO YATIRIMI

ALIŞAN LOJİSTİK’DEN DEPO YATIRIMI

ALIŞAN LOJİSTİK’DEN DEPO YATIRIMI24.05.2011

Alışan Lojistik, Mayıs ayı itibariyle 40.000 palet büyüklüğündeki yeni deposunu Tuzla Deri Organize Sanayi bölgesinde hizmete açtı.

Alışan Lojistik, geniş araç filosu ve gelişmiş depolama sistemi  ile daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak amacıyla 2011 yılının ilk yatırım paketi  için düğmeye bastı. 2010 yılını yüzde 20 büyüme ile kapatan Alışan Lojistik, 2011 yılında yaptığı araç alım ve depo otomasyon sistemleri alanlarındaki  19 milyon TL’lik yatırımı ile de dikkatleri üstüne çekiyor. Tüm lojistik hizmetlerini en hızlı ve en güvenilir şekilde sunmayı kendine ilke edinen Alışan Lojistik, sektördeki büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Alışan Lojistik filosuna yeni eklediği 21 adet Scanıa Euro 4 motor, 45 adet Scanıa Euro 5 motor, 15 adet Krone tenteli dorse ve 5 adet Ford kamyon ile müşterilerine daha kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyor.
2011 yılı itibariyle yüzde 25’i hizmete sunulan araçların, yüzde 10’u yakın bir zaman içerisinde, kalan yüzde 65’i ise Nisan ayı itibariyle yollarda boy göstermeyi hedefliyor. Alışan Lojistik, yaptığı yatırım sayesinde depolama kapasitesinde de büyük oranda artış gösteriyor.

Alışan Lojistik’de yatırımlar bununla da bitmiyor. Mayıs ayı itibariyle 40.000 palet büyüklüğündeki yeni depo, Tuzla Deri Organize Sanayi bölgesinde hizmete açılmış bulunuyor. 

Alışan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan 2011 yılının ilk çeyreğinde yaptıkları büyük yatırım hakkında şunları dile getirdi: “Sizlerin de takip ettiği gibi Alışan Lojistik olarak, sektördeki yatırımlarımıza devam ediyoruz.  Sektörde 26. yılımızı kutladığımız 2011 yılının ilk çeyreğinde yeni bir yatırıma daha imza atmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Türkiye’nin nitelikli yatırımlara ihtiyacı vardır. Alışan Lojistik olarak biz de yatırım yapmaktan hiçbir zaman korkmadık.  2011 yılı içerisinde de global pazar ihtiyaçları doğrultusunda hızlı davranarak, filomuzda yenileme ve modernizasyon yaparak, bu yenileme çalışmalarına devam etme konusunda da kararlı bir politika içerisindeyiz. Sektör adına ilklere imza atmayı kendine prensip edinen ve ülkemiz için 26 yıldırçalışmalarını sürdüren Alışan Lojistik’i bugünlere taşımış olmanın gururunu yaşamaktayız.

Lojistik sektörünün Türkiye’deki gelişimine paralel olarak Alışan Lojistik’te 2011 yılının ilk yarısı için planladığı 19 milyon TL’lik dev yatırımı ile sektöründe fark yaratmayı sürdürüyor. Yeni yatırımı ile filosunu büyütmeyi ve gençleştirmeyi hem de depo otomasyonu konusundaki liderliğini sürdürmeyi amaçlayan Alışan Lojistik, müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda sektöre yönelik yeni çözümler üretmeye ve yaptığı yatırımlar ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr