Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DB SCHENKER ARKAS, 200 ÇEVRE DOSTU İLE PEDAL ÇEVİRDİ

DB SCHENKER ARKAS, 200 ÇEVRE DOSTU İLE PEDAL ÇEVİRDİ

DB SCHENKER ARKAS, 200 ÇEVRE DOSTU İLE PEDAL ÇEVİRDİ24.05.2011

DB Schenker Arkas çalışanları ve müşterilerinden oluşan 200 bisikletli, Cumhuriyet Meydanı’nında İnciraltı’na kadar pedal çevirerek hem spor yaptı, hem çevre bilinci oluşmasına katkı sağladı.

Avrupa’nın lider kara ve demiryolu taşımacılık şirketi olan Alman DB Schenker ile Türk denizcilik ve taşımacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden Arkas’ın ortaklığı ile faaliyet gösteren; DB Schenker Arkas, iş süreçlerinde çevreye olan duyarlılığı artırma çalışmalarına önem veriyor. Hava, deniz ve kara taşımacılığının yanı sıra kapsamlı lojistik çözümleri ve global tedarik zinciri yönetimi sunan DB Schenker Arkas; 2006 yılından bu yana uyguladığı karbondioksit salınımının %20 azaltılması konusunda uzun vadeli planı çerçevesinde, kullandıkları araçların özelliklerinden, güzergahlarının belirlenmesine ve kaptanların eğitilmesine kadar bir çok konuda çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda genel bilinç oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla geleneksel olarak her yıl Mayıs ayında çalışan ve müşterilerinin katılımı ile bisiklet turu düzenliyor.

Hem çevrenin korunması hem de sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlediği bisiklet turuna bu yıl çalışan ve müşterilerinden oluşan 200 çevreci bisikletli ve Tema gönüllüleri katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan start verilip İnciraltı Kent Ormanı’nda sona eren tura katılan DB Schenker Arkas müşterilerinden biri, “6 ayda bir yapalım, önceden hiç bisiklete binmezdim, etkinliklerinizden sonra alışkanlık yarattı, burada tanıştığım kişilerle oluşturduğumuz grup sayesinde artık her fırsatta bisiklete biniyorum” diyerek olumlu görüşünü dile getirdi. İnciraltı Kent Ormanı’nda müzik eşliğinde yapılan pikniğin ardından, düzenlenen oyunlarda 45 kazanana sürpriz hediyeler verildi. Ayrıca tura katılanlar arasında yapılan çekilişte bisikletlerin yanı sıra kasklar, formalar, eldivenler ve çeşitli bisiklet aksesuarları hediye edildi.

Kaynak: Ambar

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr